BTCD avvisas med 48% – kommer Alts att samlas?


Bitcoin-dominansgraden (BTCD) har gått uppåt sedan den 19 maj, då den studsade på det långsiktiga stödområdet 39,50%.

Det avvisades dock av en långsiktigt fallande motståndslinje och indikatorer blir gradvis baisse.

Studsa på långsiktigt stöd

BTCD har flyttat nedåt sedan december 2020, då det handlades på högst 73,63%. Den nedåtgående rörelsen fortsatte fram till maj 2021, då ett lägsta värde på 39,66% uppnåddes. Studsningen inträffade precis vid 39,60% horisontellt stödområde.

Nästa vecka skapade BTCD en hausse-uppslukande ljusstake. Tekniska indikatorer visar några hausseartade tecken. MACD har gett en hausseartad reverseringssignal och RSI har passerat över 30 (gröna ikoner).

MACD-signallinjen är dock negativ, RSI är under 50 och Stokastisk oscillator har ännu inte gjort ett hausseartat kors. Därför kan trenden inte betraktas som hausse.

De närmaste motståndsnivåerna är 52,8% respektive 56,8%.

Diagram efter TradingView

Framtida rörelse

Det dagliga diagrammet ger dock en mer baisse utsikter.

Sedan ovan nämnda högsta december 2020 verkar det som om BTCD befinner sig i en femvågs baissimpuls (orange). Om så är fallet är det för närvarande i våg fyra. Ett potentiellt mål för hela nedåtgående rörelse finns på 27,50%.

Tekniska indikatorer blir baisse. MACD har gett en baisseartad reverseringssignal, RSI håller på att sjunka under 50 medan Stokastisk oscillator är mycket nära att göra ett baisseartat kors.

Utöver detta följer BTCD en fallande motståndslinje.

Diagram efter TradingView

Det exakta antalet vågar (svart) för våg fyra är inte klart. Även om det är möjligt att det slutade med höjden 23 juni (röd ikon), kunde räkningen också utvecklas till en fjärde vågstriangel (svart).

Båda skulle ha ett mycket liknande slutresultat.

Diagram efter TradingView

ETH / BTC

Kryptovalutahandlare @DaanCrypto skisserade ett ETH / BTC-diagram och angav att om det bryter ut eller ner från .00,064 kommer att vara en avgörande faktor för den framtida trenden.

Källa: Twitter

ETH / BTC har gått uppåt sedan 27. juni. Tekniska indikatorer har nästan bekräftat den hausseartade vändningen.

MACD är nästan positiv, RSI har flyttat sig över 50 och Stokastisk oscillator är mycket nära att göra ett hausseartat kors.

Det verkar som om ETH / BTC har slutfört en fjärde vågåterföring. Om så är fallet, skulle de två mest troliga målen för toppen av hela rörelsen uppåt hittas vid 0,092 och 0,115.

Diagram efter TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link