BTCD återupptar nedåtgående trend efter stark studs

[ad_1]

Bitcoin Dominance Rate (BTCD) har minskat vid sidan av en fallande motståndslinje sedan 3 januari 2021.

Medan det studsade den 19 maj, har det minskat sedan det nådde ett maximum på 48,67%, den 23 maj.

BTCD-motståndsledning

BTCD har följt en fallande motståndslinje sedan 3 januari 2021. Linjen orsakade ett avslag den 24 mars, vilket ledde till en snabbare nedåtgående rörelse.

Den 19 maj slog BTCD sig ned på 39,66% och studsade avsevärt, vilket ledde till högst 48,67% fyra dagar senare. Men det misslyckades med att nå motståndslinjen och har rört sig nedåt sedan dess.

Tekniska indikatorer visar hausseartade tecken. Stokastisk oscillator gjorde ett hausseartat kors (grön ikon) och MACD-histogrammet ökar. Signallinjen är dock fortfarande under 0 och RSI är under 50.

Därför är den hausseartade vändningen ännu inte bekräftad.

Diagram efter TradingView

Kryptovalutahandlare @TheEuroSniper skisserade ett BTCD-diagram och uppgav att han förväntar sig en studs mot 50% -området, innan ytterligare en nedgång mot en ny all-time-låg. Som framgår ovan har studsan redan gått och BTCD har minskat sedan 23 maj.

Källa: Twitter

Framtida BTCD-rörelse

Studsan efter den 19 maj låg ser ut som en korrigerande struktur med tre vågor. Dessutom ser den efterföljande nedåtgående rörelsen impulsiv (markerad i rött).

Därför är det möjligt att BTCD avvisas efter en motståndskraft på 44,9% eller 46,26% och fortsätter att falla mot en ny all-time-låg.

Detta skulle också passa med det långsiktiga antalet.

Diagram efter TradingView

Förhållandet mellan bitcoin (BTC) och BTCD har varit negativt sedan 19 maj. Därför orsakar en ökning av BTC-priset en minskning av BTCD (markerad i rött) och vice versa (markerad i grönt).

Diagram efter TradingView

Altcoin marknadsvärde

Marknadstaket på altcoin har sjunkit betydligt under de senaste två veckorna. Dessutom skapade det ett kvällsstjärnmönster, vilket anses vara ett baisseartat vändningsmönster.

Tekniska indikatorer är blandade. RSI har genererat dold hausseartad avvikelse och studsade över 50-linjen. Trots detta har MACD skapat en lägre momentum bar.

Diagram efter TradingView

Det kortare siktstimmardiagrammet visar en nedåtgående motståndslinje på plats sedan rekordhöjd den 12 maj. Linjen sammanfaller med motståndsnivån 0.618 Fib retracement.

Huruvida ett breakout eller ett avslag inträffar kommer att avgöra riktningen för den långsiktiga trenden.

Diagram efter TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link