BTC China Exchange stängs av under nedbrott

BTC China (BTCC) var ett av Kinas äldsta kryptovalutabörser innan det tillkännagav sin utträde från landets Bitcoin-marknad.

Grundades 2011 av Huang Xiaoyu och Yang Linke, BTCC har meddelat att de kommer att stänga butiken och avsluta sin verksamhet relaterad till Bitcoin. Börsen var ansvarig för att driva kryptotanken till en logg över nya kinesiska investerare när idén om digital valuta fortfarande var förvirrande för många. Vid ett tillfälle hävdade BTCC att det utgjorde mer än 80% av all kryptohandel i världen. Enligt South China Morning Post sålde BTCC också sin andel i det Singapore-baserade börsen ZG.com.

Trots deras historia fastnade BTCC i de omfattande regeringsförbuden baserat på digitala valutor och bestämde sig för att kalla det en dag. “Som svar på regeringens politik” var det officiella anledningen från BTCC till varför de lämnar marknaden.

BTCC är inte ensam i sin frustration över nya regler från den kinesiska regeringen. Förbuden från Peking har orsakat ett antal större börser att antingen stänga butiken eller flytta verksamhet någon annanstans, såsom Huobi, Binance och Okcoin. Alla hade kinesiska grundare och så småningom knuffades ut ur landet.

BTC China kommer nu att flytta fokus till andra användningar av Blockchain som inte är så reglerade av regeringen. Trots de negativa känslorna från tjänstemän har regeringen uttalat sitt stöd för applikationer av blockchain som skulle hjälpa till att bygga ett avancerat industriellt system baserat på tekniken.

Medan BTCC kommer att lämna Kina kommer dess Hong Kong-kontor inte att påverkas och företaget har för avsikt att skapa fler blockchain-baserade appar som en del av en ny plan för att fortsätta göra affärer i kryptorummet.

Förordningar och förbud blir normen i Kina

Peking har varit upptagen det senaste året i kampen mot kryptovalutor och det antagna hotet mot Kinas finansiella stabilitet. Nationen har också uttryckt oro över kryptoprisernas volatilitet och hur det kan påverka nationella investerare negativt. Den senaste bitcoin-spiken och sedan kraschen har lokala och nationella regeringar i Kina oroliga för vad som kommer. Detta har bland annat lett till ett steg för att stänga gruvverksamheten i ett antal områden som Inre Mongoliet och Sichuan. Dessa prefekturer blev populära destinationer för krypto gruvarbetare på grund av deras vatten- och kolkraftresurser.

Precis som begränsningarna för handel med krypto har fått många att fly från Kina, har gruvförbudet haft en ännu större inverkan. Vissa rapporter tyder på att Kina, före förbuden, var ansvarig för mer än 75% av världens kryptogruva. Den senaste tidens exil för de flesta av dessa gruvarbetare har lett dem att söka tillflykt i bland annat Kazakstan och Texas.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link