BTC-analys på kedjan: SSR visar ökad köpkraft för stallmynt

[ad_1]

En titt på kedjeindikatorer, närmare bestämt Stablecoin Supply Ratio (SSR) för att bestämma hälsan på marknaden för bitcoin (BTC).

Trots den pågående prisökningen på BTC har SSR fallit avsevärt. Detta indikerar att stablecoins har betydande köpkraft.

SSR-definition

SSR definieras som förhållandet mellan leverans av BTC och stablecoins. Som ett resultat kan den användas för att mäta utbudet och / eller efterfrågan på BTC och USD.

Det rör sig genom en förändring av en av dessa två fakta:

  • En förändring av bitcoinpriset.
  • En förändring i stablecoin-utbudet.

Ett lågt värde innebär att stablecoins har en hög köpkraft över BTC. Till exempel indikerar ett värde på 50 att stablecoins kan köpa 2% (1/50) av BTC-utbudet. Ett värde på 10 skulle innebära att stallfinger kan köpa 10% av utbudet (1/10).

Å andra sidan tyder ett högt värde på att stablecoins har låg köpkraft. Detta innebär att det skulle vara svårt att orsaka en betydande förändring i tillgångens pris.

Bitcoins SSR

Data för SSR går bara tillbaka till mars 2018. Under perioden mars till oktober 2018 svängde SSR mellan 50 och 80. Som nämnts ovan betyder det att det skulle vara svårt att driva BTC-priset uppåt.

SSR föll dock till 25 under botten i december 2018. Detta är att förvänta sig, eftersom även om utbudet av stallmynt förblev konstant, skulle prisnedgången på BTC få den att öka.

Efter ytterligare SSR-ökning medan BTC-priset rörde sig uppåt sjönk indikatorn till 20 en gång till den 20 mars.

Sedan dess är en intressant utveckling det faktum att SSR har minskat ständigt, trots ökningen av BTC-priset. I september 2020 nådde det en heltidsnivå på 9,55.

Normalt skulle vi förvänta oss att en ökning av priset på BTC skulle indikera att stallmynt har mindre köpkraft. För att kompensera för detta har dock nya fiat-pengar kommit in på marknaden och utbudet av stallmynt har ökat.

Trots den betydande höjningen av priset på BTC antyder det låga SSR-värdet att det fortfarande är relativt lätt att pressa upp priset. Omvänt var det mycket svårare att göra det i april 2018, trots att BTC-priset var cirka 8000 dollar.

Följande stablecoins används för beräkning av SSR: USDT, USDC, TUSD, GUSD, PAX, SAI, DAI och BUSD.

Diagram av Glassnode

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, Klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link