BSC-nätverksproblem ger utvecklare en tuff tid

Binance Smart Chain (BSC) har gett utvecklare en tuff tid på sistone. Nätverkets resultat har kämpat med ökningen av transaktionerna.

BSC-nätverket, som byggdes som en klon och rival till Ethereum, har varit en röra under maj. RPC-servrar misslyckas och faller ur synkronisering. Användare har haft svårigheter att placera transaktioner, eftersom dataleverantörer hamnade efter mer än några minuters block i nästan en timme.

Till och med det största projektet i nätverket, PancakeSwap, sa att det var ”överbelastat.”

Användarklagomål staplas upp

Användarna höll inte tillbaka eftersom dessa fel fortsatte. Klagomålen fortsatte att hopas, särskilt på Binance Chain’s GitHub.

Allt fler användare klagade på misslyckade transaktioner och felmeddelanden när de använder DEX. På Telegram Group ”Binance Chain (BC) & Binance Smart Chain (BSC) – Developments Discussion Group” beklagade användare en rad frågor.

”Min nod, som kunde synkroniseras igår, kan nu inte synkronisera de senaste 15 minuterna av tillståndet”, sa en.

En annan kom till gruppen med ett annat problem.

”Idag överförde jag några pengar (BUSD) till min Binance-kedjeplånbok och väntade 3-4 timmar på att den skulle bekräftas, men jag kan fortfarande inte använda dem”, skrev de.

”Jag kunde se rätt BUSD-belopp i plånbokens mottagna sektion och till och med se det på PancakeSwap, men kan inte göra något med dessa mynt just nu.”

En annan ville veta vad som var med kedjan, eftersom de ”hade väntat på en insättning i ungefär 1 timme …” En andra användare rapporterade en liknande upplevelse: ”BSC krediterades inte hittills, över en timme.”

Vissa användare hävdade att panik började när människor fortsatte med inlägg, som ”Jag bytte bara BNB till BSC, pengar, pengar är borta.”

En skrev, ”Fixa de jävla noder, dina problem orsakar människor panik överallt: D”

Nedgångar över hela linjen

Användare publicerade också rapporter på BscScan, blockutforskaren som användes på BSC liknar Etherscan, låg efter eller nere. BscScan svarade genom att se till att ”pengarna är säkra.”

Detta var en pjäs på ett tidigare missöde när folk trodde att Binance hade hackats som Binance VD Changpeng Zhao, som går av CZ för korta, förmodligen felaktigt skrivet ”säkert” och slår skicka medan tweeten läser ”safu.”

Under tiden visade BSC Bridge, som tillåter användare att skapa inslagna tillgångar för andra blockchain-tokens, ett 404-fel.

”Min BSC-nod verkar springa 2 392 kvarter efter det senaste dygnet. För närvarande kör m5.xlarge (4-CPU, 15 GB minne @ cirka 75% CPU-genomsnitt), skrev en användare.

”Stor BNB-överföring till smarta kedjeplånböcker saknas. Skicka .05 … till .2 … inga problem … skicka 1bnb eller mer … säger framgång. Men visas aldrig i plånboken … någon i BSC lurar … ”sa en annan användare.

En tweet senare från Binance föreslog att nätverket var igång igen.

Hitta orsaken

Binance uppgav att BSC: s överbelastning kan tillskrivas ett ”stort intresse för att projekt bygger på det.”

Faktum är att ett av det nyligen lanserade DeFi-projektet SafeMoon hävdade att användarnas volym var den verkliga anledningen till att nätverket sjönk.

Det är dock oklart vad som specifikt fick nätverket att gå ner. Vissa individer hävdade att projektet hade för mycket tillstånd eller överbelastning i sin databas.

PancakeSwap-grafindexeraren, vilket är hur dApp organiserar data, sprang 1 M kvarter efter en gång och Geth-implementeringen saktade ner.

Geth är förkortning för ”Go Ethereum”, ett kommandoradsgränssnitt för att köra Ethereum-noder i Go Language.

Med Geth går utvecklare med i Ethereum-nätverket, överför eter mellan konton och till och med gruvan. BSC är en klon av Ethereum på många sätt. Därför gäller samma regler.

Ethereum har dock tagit upp tidpunkten för transaktioner medan efterfrågan är hög genom gasavgifter. Om du vill att en transaktion ska slutföras snabbt medan kedjan är upptagen kommer det att kosta dig mer. Binance har gjort det motsatta.

Binance-systemet fungerar genom att sänka gasavgifterna när efterfrågan ökar och justera deras storlek för att tillgodose ännu fler transaktioner.

Centraliseringsspekulation

Detta är inte den första kontroversen för BSC i dess existens hittills. Blockchain-infrastrukturen stod inför kritik från forskaren Ryan Watkins angående centraliseringen av dess valideringsföretag.

”Varje cykel blir människor svettade av den senaste centraliserade lösningen på alla blockchainsproblem”, twittrade Watkins. ”Varje cykel pumpar influenser dessa berättelser så att de kan dumpa på naiva detaljhandlare när det är över.”

Anledningen till att BSC anses vara centraliserad av vissa är att den har ett urval av kända validerare som anses vara godkända av Binance. Det finns en handfull offentligt kända validerare på Binance Smart Chain-protokollet, inklusive Certik, 1 tum, Ankr och namn som Alan Turing, Infinity Stones, Avengers.

Tillväxt trots problem

Binance Smart Chain (BSC) etablerar sig ändå snabbt som ett av de mest erkända blockchain-nätverken för att köra smarta kontraktsbaserade applikationer.

Plattformen har utformats för att bygga dApps och användare kan hantera sina digitala tillgångar över olika blockkedjor.

BSC genomgår för närvarande en gaffel från den senaste Geth 1.10.2 (dvs. Ethereum Berlin), vilket ger prestationsförbättringar till Ethereum.

Kommer detta att vara ett annat fall av Binance Copy Paste och Ethereum räddar dagen igen och ger stabilitet tillbaka till BSC, eller kommer BSC att förbli ohållbart?

Det kommer sannolikt att förbli många frågor med konsensus i kedjan. Validatorer som signerar block utanför sekvensen leder till att samma block sänds flera gånger.

Problemen släpper inte. Till exempel sänds flera av samma block som signerade, med olika hashes, olika transaktionsräkningar, och sedan måste Geth varva upp ogiltiga transaktioner. Hur Binance reagerar på dessa är fortfarande att se.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link