Brittiska myndigheter söker utökad makt för att frysa kryptotillgångar

Kryptovalutor har blivit ett sådant problem med polisen i Storbritannien att de ber om mer makt för att frysa digitala tillgångar i brottsutredningar.

Detektiver för Londons tunnelbanepolis har efterfrågat möjligheten att frysa kryptotillgångar hos individer eller företag som utreds för brott på samma sätt som de kan hindra dem från att göra överföringar. Förutom möjligheten att frysa har myndigheterna börjat lobbya regeringen för att göra lagändringar för att göra det svårare för brottslingar att göra överföringar också – särskilt brottslingar som misstänks för penningtvätt.

I grund och botten vill detektiver att kryptovalutor följer samma lagar som kontanttransaktioner.

I en intervju med The Times uppgav kriminalinspektör Mick Gallagher att ”Samtalen vi har handlar om hur vi anpassar kryptovalutan till samma typ av strategi som vi har om kontantbaserad brottslighet.”

Arten av digitala tillgångar gör det svårt för alla officiella myndigheter att göra anspråk på jurisdiktion och kräver ett unikt tillvägagångssätt. Detta gör dem till en uppenbar väg för penningtvättare att effektivt tvätta pengar.

Brittiska kryptoföretag som kämpar för att uppfylla reglerna

Grunderna brottsbekämpning kommer på hälarna av Financial Conduct Authority (FCA) och säger i ett pressmeddelande att ”Ett betydande stort antal företag uppfyller inte de krav som krävs enligt penningtvättförordningarna.”

Resultaten var ett resultat av FCA: s tillfälliga registreringsregime (TRR) som kräver att befintliga kryptotillgångsföretag registrerar sig hos Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet och vakthundgrupp. Som ett resultat har en ”oöverträffad” mängd företag dragit tillbaka sina ansökningar på grund av att de inte uppfyller vissa kriterier. Avstängningsdatumet har nu förlängts till den 31 mars 2022. Förlängningen gör det möjligt för fortfarande oregistrerade kryptoföretag att fortsätta handla medan FCA utvärderar deras ansökningar.

Detta är naturligtvis inte bara ett problem i Storbritannien. Mycket av Europa kämpar också mot olaglig aktivitet, särskilt skatteflykt, som använder kryptovaluta som ett verktyg. I januari uttalade Europeiska centralbankens president Christine Lagarde behovet av global reglering av Bitcoin. Hon uppgav att BTC är en tillgång och inte en valuta, och kryphål måste stängas så att tvättare kan använda den. Bitcoin har gjort några roliga affärer och en del intressanta och helt klanderliga penningtvättaktiviteter, ”uttalade Lagarde helt och hållet.

Trots sina bästa ansträngningar har endast fem företag hittills registrerat sig fullt ut hos FCA, vilket innebär att många kryptobörser i Storbritannien inte har något ansvar att rapportera eller övervaka någon misstänkt aktivitet. Det vill säga fram till mars 2022 när deras bidrag måste slutföras.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link