Brittiska banker slår ner kryptoöverföringar bland rädslor för ekonomisk brottslighet

Ledande banker som Barclays har alla blockerat sina kunder från att överföra pengar till kryptovalutabörser. Onlineutmanare som Monzo och Starling har gått med dem.

Enligt rapporter stoppar de brittiska institutionerna betalningar till kryptosektorn i rädsla för de ekonomiska brottsmöjligheter som de kan ge. Människor i Storbritannien har tappat över 60 miljoner pund det senaste året på bedrägerier med sociala medier. Rapporter visar att nästan hälften av dessa bedrägerier involverade kryptovaluta.

Nyligen har Barclays, Monzo och Starling-kunder inte kunnat överföra pengar till populära plattformar som Binance och SwissBorg.

Representanter på Starling har angett att åtgärden är tillfällig, införd för att skydda sina kunder. De sa också att de skulle vända åtgärden när de kan införa ytterligare kontroller för överföringar till kryptobörser.

Brittisk kryptoskepsis fortsätter

De brittiska bankernas rörelse kommer bland fortsatt skepsis från landet om kryptovalutor. Bank of Englands guvernör Andrew Bailey, för en, har nämnt dem som ”farliga”. Hans cyniska inställning till krypto går åtminstone så långt som i mars 2020. När han gav råd alla som innehar bitcoin (BTC) borde ”vara beredda att förlora allt [their] pengar.”

Under tiden har den finansiella lobbyisten TheCityUK efterlyst mer konsumentskydd när antalet personer som äger krypto ökar. De registrerade att mer än 10 miljoner människor i Storbritannien har ägt digitala tillgångar 2021 hittills. En ökning med 558% jämfört med 2018.

Dessutom uppgav TheCityUK att företag som marknadsför digitala tillgångar till sina kunder bör vara auktoriserade och reglerade.

Varningar från andra banker

Brittiska institutioner är inte de enda som vidtar åtgärder mot kryptovalutatransaktioner. Den 29 maj avslöjade rapporter att en bank och en kortleverantör i Indien utfärdade varningar till sina kunder angående kryptobaserade aktiviteter.

E-post från HDFC Bank, den ledande privata sektorbanken i Indien, citerade RBI: s riktlinjer för 2018. Mer specifikt att “virtuella valutatransaktioner” var förbjudna. Det instruerade också de som misstänks för ”sannolika transaktioner med virtuell valuta” att rapportera till sin närmaste HDFC-filial. De hotade att begränsa alla transaktioner utan ytterligare meddelande om kunder inte klargjorde arten av sina transaktioner.

Kortserviceleverantören SBI Card utfärdade också ett liknande varningsmeddelande till sina kunder.

Användarna var snabba med att påpeka att den indiska högsta domstolen upphävde RBI-bankförbudet 2020. Som sådan citerade HDFC föråldrade riktlinjer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link