Brittisk parlamentsledamot: Ethereum kommer att vända Bitcoin

I korthet

  • Den brittiska parlamentsledamoten Tom Tugendhat är hausse på Ethereum.
  • Han är övertygad om att “vippningen” kommer att hända.
  • För att uppmuntra innovation lovar han att kämpa för en reglerande sandlåda för krypto i Storbritannien.

En brittisk parlamentsledamot är mer hausse på Ethereum än Bitcoin och har uppmanat regeringen att låta människor experimentera med krypto.

Tom Tugendhat, riksdagsledamot för Tonbridge och Malling, ägnade värdefull tid i talet “Prisvärda och säkra bostäder för hösten” på onsdag för att dela sin förutsägelse om att Ethereum kommer att “vända” börsvärdet för Bitcoin.

Bitcoin, världens största kryptovaluta, har ett börsvärde på 758 miljarder dollar. Ethereum, det näst största, har ett marknadsvärde på 310 miljarder dollar.

Tugendhat gav ingen mer information: ”Jag tänker inte gå några ögonblick kvar av vippningen och varför jag kommer att vara hausse på Ether och inte Bitcoin, eller vilken typ av förändring i statskassan som behövs för att möjliggöra innovation som ser delandet av välstånd på en global basis snarare än en lokal. ”

“Vi måste tänka på de kontrakt och valutor som kommer att forma framtida handel och riskdelning”, twittrade han igår till sina 60 000 anhängare, och hänvisade sannolikt till smarta kontrakt – självförstärkande blockchain skript som underlättar decentraliserade finansiella tjänster.

Tugendhats kommentarer är en skarp vänstersväng från parlamentets dagordning på onsdagen. Tudenhat höll sitt tal under sessionen “Prisvärd och säker bostad för alla”, uppkallad efter en ny regeringspolitik som drottningen tillkännagav i sitt tal den 11 maj.

Men parlamentsledamöter pratar ofta om frågor som inte omfattas av det planerade parlamentsmötet. Tugendhat gjorde övergången från prisvärt bostad till krypto genom en analogi om återuppbyggnaden av parlamentet efter en brand på 1800-talet.

”Branden som startade med stämplarna förstörde inte bara ett gammalt parlament utan en gammal värld”, sa han. ”Det medförde en ny innovation i valuta och en förändring i vår ekonomiska framtid. Det tog bort de begränsningar som för många hade hindrat vår ekonomi. ”

Sedan kom ett hopp, hopp och ett stort hopp till krypto.

Tugendhat sa att regeringen borde rikta sin uppmärksamhet mot krypto: ”Det här är en tid då vi behöver prata igen om dessa förändringar, eftersom drottningens tal inte täcker valutaens förändrade natur, ekonomins förändrade natur och innovationerna som vi ser online via olika former av kryptovalutor. ”

Mer om krypto

Tugendhat hade inte tid att täcka allt. För att fylla i luckorna laddade han upp ett utökat tal till Soundcloud igår.

“Under de närmaste åren kommer jag att uppmana statskassan att skapa en ruta där människor kan experimentera med kryptovalutor och kryptokontrakt”, sa han, “och se om det kan hitta sätt att tillåta innovation och att reglera senare. ”

Tugendhat talar om en reglerande sandlåda, en period då regeringen tillåter en viss grad av experiment under strikt övervakning.

”Nu kommer det klart att det finns enorma risker i rymden och det kommer inte att vara för alla – det kommer att vara för mycket, mycket äventyrliga människor som letar efter möjligheter att växa”, sa han. “Men om regeringen inte tillåter att detta händer, då är faran att Storbritannien kommer att lämnas utanför kryptoinnovationen.”

Financial Conduct Authority har upprätthållit en reglerande sandlåda för fintech-företag sedan 2015. År 2018 godkände tillsynsmyndigheten 12 blockchain-företag. År 2019 gick ytterligare sju blockchainföretag med i sandlådan och ytterligare åtta gick med 2020.

De erkända företagen är dock mer knäppta än de komplexa, oreglerade derivatprodukterna som Ethereum populariserade förra året.

Tugendhat sa att om drottningen skulle prata om blockchain, skulle det ge människor förtroendet att vada genom kryptos leriga vatten.

Backbenchers och crypto

Tugendhat är en Tory backbencher; han är medlem i det regerande konservativa partiet men har ingen officiell ställning inom regeringen. Backbenchers tar ofta en kritisk inställning till regeringens politiska positioner, även om deras parti har makten.

Steve Baker, en annan Tory-backbencher, berättade nyligen Avkryptera att “i en hypotetisk värld skulle jag förvänta mig att en marknadsekonomi skulle välja råvarupengar i framtiden som de har gjort tidigare.” Han är övertygad om att den mest troliga kandidaten i framtiden är en som “möjliggörs av teknik”, om inte Bitcoin själv.

I hans vittnesmål för Dominic Frisbys bok från 2015, Bitcoin: Pengarnas framtid?, Sa Baker, “Trots att jag har en civilingenjör i datavetenskap och spenderat över tio år på att studera monetär teori ignorerade jag Bitcoin som hype för länge. Du borde inte. ”

Huruvida Hennes Majestät följer backbenchers råd kommer att bli tydligt i hennes nästa tal.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link