British Man Duped av $ 282,000 i Brutal Crypto Scam

I korthet

  • En brittisk man förlorade 200 000 £ till lokala krypto-bedragare.
  • Sedan nedstängningen började har Storbritanniens Metropolitan Police rapporterat en ökning av online-investeringsbedrägerier.
  • Crypto-bedrägerier är en miljonindustri.

Nottinghamshire är grevskapet Robin Hood, den folklösa som stal från de rika för att ge till de fattiga. Numera är den trädbevuxna regionen värd för en mindre romantisk typ av stöld – en olycksbådande kryptovaluta bedrägeri som plyndrade 200 000 £ (282 000 $) från en lokal, enligt Metropolitan Police.

Offret, som inte vill identifieras, lades av bedragarna efter en online-konversation 2020. De pratade honom om att investera sina pengar i ett falskt mäklarföretag och lovade betydande avkastning på Bitcoin tjurkörning.

Bedrägerierna lurade också mannen för att ge dem fjärråtkomst till sin dator, där de släppte känsliga personuppgifter för att ta upp lån i hans namn. Intimidering och trakasserier uppstod: männen vände till och med upp till hans tröskel för att samla in pengar för ”ytterligare investeringar”, enligt Met.

Detektivsergeant David Breach sa i polisrapporten: ”Rapporter om investeringsbedrägerier har ökat betydligt sedan coronaviruspandemin började, vilket inte är förvånande när du tror att de allra flesta av oss har varit tvungna att genomföra nästan alla aspekter av våra liv på en dator. eller mobiltelefon. ”

Juni krypto bedrägeri nyheter sammanfattning

Medan denna bluff låter särskilt skändlig, är krypto-bedrägerier vanliga och deras metoder är mångfaldiga.

Den 2 juni, Apple grundare Steve Wozniak förlorade sitt rättsfall mot YouTube efter att bedragare använde sin bild i videor för att bedra användare. Landstingsrätten i Santa Clara fastslog att online-plattformar enligt USA: s federala lag inte är ansvariga för användaruppladdat innehåll.

Enligt den amerikanska Federal Trade Commission, under de sex månaderna mellan oktober 2020 och mars 2021, amerikanska konsumenter rapporterade förluster på 82 miljoner dollar till online-krypto-bedragare. Underifrån ser situationen lika illa ut. Australian Competition and Consumer Commission rapporterade denna månad att australierna betalade 20,5 miljoner dollar Bitcoin och andra kryptovalutor till bedragare förra året.

Kanske är det dags att upprepa det uppenbara: Människor som vill komma in i krypto har gott om ansedda ramper. För kärlek till krypto, svara inte på oönskad kommunikation från okända avsändare som lovar digitala jackpottar.Source link