Brasiliansk nationell fotboll och Bitci samarbetar för att släppa NFT Fan Tokens

Brasiliens nationella fotbollsförbund (CBF) har skrivit en överenskommelse med Bitci för att lansera en icke-fungibel token (NFT) fan-token-samling.

I ett kontrakt som varar de närmaste tre åren samarbetar det turkiska blockchainföretaget Bitci för att få NFT-fan-tokens till brasilianska fotbollsfans världen över. Medan många idrottsliga och lag för närvarande har NFT-erbjudanden, är Bitci en av få plattformar som erbjuder både NFT-tokens och fan-tokens för samma ämne. Fan-tokens fungerar som klubbens krypto och kan bytas mot att köpa VIP-förmåner som att rösta om officiella lagbeslut, köpa varor eller till och med träffa och hälsar med spelare.

Hittills har inget officiellt ord om när tokens eller NFT kommer att bli tillgängliga att köpa. I pressmeddelandet konstaterades att datumen kommer att bestämmas av Bitci och CBF tillsammans och att tokens skulle listas på olika börser på vägen.

NFT-korten som Bitci erbjuder för det brasilianska landslaget kommer inte bara att innehålla både manliga och kvinnliga trupper utan också deras U20-, U17- och U15-lag. Enligt laget själv har brasiliansk fotboll flest fans över hela världen och Bitci kommer att hjälpa dem som bor långt borta att få kontakt med laget digitalt medan de inte kan fysiskt.

Under avtalet blir Bitci dessutom den officiella kryptovalutan för det brasilianska landslaget tillsammans med att utveckla NFT-samlingen. Detta innebär att CBF inte kan samarbeta med andra blockchain-baserade företag under kontraktet. Även om detta inte är en vanlig bestämmelse, kommer det att begränsa CBF till vissa förmåner, eftersom Bitci ännu inte har tillhandahållit blockchain-baserad biljettförsäljning. Bitci har gjort liknande affärer med den spanska fotbollsförbundet (RFEF), det turkiska basketlaget, Real Betis och McLaren Racing för att nämna några.

VD för Bitci, Onur Altan Tan, uttryckte sin upphetsning över parningen, ”med detta viktiga samarbete är vi mycket glada över att få vår teknik till Sydamerika. Enligt den oberoende undersökningen är vi stolta över att vara den enda affärspartnern i det brasilianska teamets blockchain-område. ”

Andra nationella fotbollslag hoppar på NFT-vagnen

Det brasilianska laget är bara den senaste nationella truppen som tillkännager lanseringen av NFT och / eller fan-tokens. Nyligen meddelade den portugisiska fotbollsförbundet (FPF) att de har samarbetat med Socios för att släppa en token i appen för fansengagemang. Token, som släpptes förra veckan, tillåter fans av fotbollslaget att tjäna VIP-belöningar inklusive rösträtt på vissa lagbeslut, exklusiva chattforum med spelare och tränare tillsammans med alla de spel och tävlingar som Socios erbjuder.

Andra länder som går in i åtgärden inkluderar Tyskland som gjorde en NFT-affär med Fanzone, tillsammans med Frankrike och Belgien som har samarbetat med Sorare för att starta NFT.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link