Bogdanoff Twins hävdar att de hjälpte till att uppfinna Bitcoin

I korthet

  • Igor och Grichka Bogdanoff hävdar att de visste om Satoshi Nakamoto genom en japansk forskare och påverkade Bitcoins utveckling.
  • De djärva påståenden kommer år efter att ha utsatts för en långvarig gag i krypto som visar dem som allmaktiga marknadskrafter.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln har uppdaterats för att klargöra att Bogdanoff-tvillingarna sa att de hörde att någon annan hade investerat i ETH, snarare än att tvillingarna sa att de själva hade investerat i ETH.

Franska TV-personligheter och tidigare teoretiska fysiker Igor och Grichka Bogdanoff hävdar att de visste om Bitcoin uppfinnaren Satoshi Nakamoto och var inblandade i skapandet av kryptovalutan.

”Igor och jag, som matematiker, kunde delta i utarbetandet av en del av källkoden, särskilt” prediktivkoden ”,” sa Grichka Bogdanoff i den franska TV-showen. Non Stop People den 1 juli, som utvidgade sina påståenden den L’Heure des Pros den 7 juli.

I början av 90-talet sa de två bröderna att de arbetade med François Mizzi, uppfinnaren av pekskärmen, vars laboratorium inkluderade en japansk forskare, Soïtchiro Shimoda, som var ”någon nära den mytiska personen eller en grupp människor” som heter Nakamoto. Bogdanoff-tvillingarna sa att de ofta skulle diskutera idéer om en digital valuta med Shimoda, även om de inte specificerade några detaljer.

Bogdanoff-tvillingarna hävdade också att Nakamoto gav dem två ”forntida Bitcoins” i ”fysisk form” när Bitcoin skapades 2008.

Hellmouth Banner, chefredaktör för det franska kryptomediet Journal du Coin, berättade Avkryptera att dessa påståenden bör tas med en nypa salt eftersom, ”när det gäller trovärdighet, [the twins] motsvarar en vetenskaplig version av familjen Kardashian. ”

Vem är Grichka och Igor Bogdanoff?

Fysiker genom utbildning, Bogdanoff tvillingarna ökade till framträdande i Frankrike som värdar för vetenskaplig utbildning visar Temps X under 80-talet. Dessa dagar behandlas de som socialiter snarare än forskare.

”Deras atypiska utseende och deras ofta offbeat och originella uttalanden gör dem till bra rekryter för att locka publik”, sa Banner. De har varit föremål för många kontroverser genom åren, inklusive tvister om sanningen av deras akademiska meriter och ett nyligen rättsfall som påstod att de lurade en bipolär miljonär.

Trots de djärva påståenden om deras engagemang i Bitcoin nämner tvillingarna deras förmodade investering i Ethereum har väckt ännu mer uppmärksamhet.

I ett klipp som ricocheting runt Twitter säger Igor Bogdanoffs: ”Jag har investerat i Ether.” Men föregående mening i hela videon är, ”sa en taxichaufför till mig.”

Det finns trots allt en långvarig meme som tvillingarna kan kontrollera marknaden.

Bogdanoff-konspirationen

Bröderna blev en löpande mun i krypto efter en serie parodivideor 2018 av YouTube-kanalen Bizonacci, som porträtterade Bogdanoffs som allmakt marknadsaktörer som konspirerar mot en genomsnittlig kryptohandlare.

”Få Vitalik på linjen”, säger en Bogdanoff i videon. ”Pumpa Ethereum i två timmar och väcka honom sedan”, berättar han för en lydig Vitalik Buterin, Ethereums medgrundare. När näringsidkaren FOMO har kommit in i Ethereum beordrar Bogdanoff att marknaden ska krascha och den kraschar.

Populariteten hos Bogdanoff-meme följer en online-trend som började 2015 när en Reddit-användare publicerade ett foto av tvillingarna i subreddit r / wtf, med titeln ”Hur tycker de är attraktivt ?!” med hänvisning till vad som ser ut som en plastisk kirurgi.

År 2017 publicerade en anonym 4chan-användare en sammanställd lista över konspirationsteorier om Bogdanoff-bröderna, såsom direktkontakt med utlänningar, förmågan att kontrollera den franska premiärministern och ”bevis som tyder på att Rothschilds arbetar under deras tillsyn. ”

Konspirationsmeme fångades bäst av ett foto av Grichka Bogdanoff som talade i telefon. Och det fotot, sade Bogdanoff-tvillingarna den 1 juli, kommer att bli ett NFT snart.

”Det är förmodligen Nakamoto som skapade [the photo] cirkulera, ”föreslog Igor Bogdanoff nonchalant. Det fotot var ”i det hela taget blockkedjor mellan 2010-2012, ”och den har laddats ner mer än 1,3 miljarder gånger, hävdade han.

”Alla med två timmars kryptokultur kan se att det är en massa improviserade nonsens”, sa Banner. Men Bogdanoffs har tillgång till hela den parisiska intelligensen, tillade han, så om de skulle starta ett kryptoprojekt kan det mycket väl bli en framgång.

Under intervjuerna meddelade tvillingarna Bogdanoff också att de skulle lansera en kryptovaluta som heter Exo-Coin. De delade inte detaljer, men om konspirationsteorierna är något att gå med kommer de mäktiga Bogdanoffs att tvinga sig fram till seger.

Andreas Tsamados och Jefferson Kernel bidrog till denna rapport.Source link