BoE-guvernören förespråkar stablecoins men varnar för brottrisk

Bank of Englands (BoE) guvernör Andrew Bailey har utarbetat sina synpunkter på stablecoins och Central Bank Digital Currency (CBDC) vid en årlig City UK-konferens.

Samtidigt som han förstärkte stödjande kommentarer som rapporterades den 12 juni, när han kallade CBDC: er för ”en av de mest grundläggande innovationerna i centralbankens historia”, varnade också guvernören för att digitala pengar öppnade riskvägar.

”Vi kan inte ignorera riskerna med att digitala pengar är attraktiva för penningtvättare och cyberbrottslingar”, avslutade han i sitt tal den 15 juni.

Bortsett från hans slutvarning var regering Baileys tal i stort sett positivt gentemot digital valuta. Som rapporterna visar har BoE, tillsammans med andra centralbanker över hela världen, diskuterat införandet av en digital valuta. I Storbritannien fall ett digitalt pund.

Som sagt, varken BoE eller den brittiska regeringen har fattat några konkreta beslut om att ha sin egen CBDC. Kansler Rishi Sunak tillkännagav först lanseringen av en utforskande arbetsgrupp i saken redan i april.

”Nya former av digitala pengar är en viktig innovationskälla”, sa han. ”Så vi måste utvärdera om och hur de kan uppfylla våra mål för allmänintresset.”

Sunak fortsatte med att säga ”I stället för att använda kommersiella bankpengar som grund för transaktioner, skulle leverantörer av digitala pengar skapa och använda sina egna pengar eller” mynt ”. Och de kan utfärdas av företag, inklusive stora teknikplattformar, med kapacitet att växa upp och växa snabbt. ”

En åtskillnad mellan stablecoins och crypto-tillgångar

Gov. Bailey fortsatte med att rita en tydlig gräns mellan stallmynt och kryptotillgångar som bitcoin (BTC). Han hävdade att att beteckna kryptotillgångar som kryptovalutor är ”vilseledande” på grund av att de inte har ”något inneboende värde.”

”Det kan ha yttre värde, i den meningen att människor gillar att samla och äga dem, precis som de vill samla och äga alla möjliga saker”, förklarade han. ”Men det yttre värdet är mycket instabilt och kan vara ingenting.”

Under tiden uppgav han att stallmynt kunde ha ett inneboende värde. Emellertid noterade han också en fråga av allmänt intresse om vad som krävs för att stablecoins ska kunna lita på som pengar.

”Varje ny form av digitala pengar för att lyckas måste lita på som en värdeförråd och som ett accepterat betalningsmedel”, sade regering Bailey.

”Stablecoins måste därför trovärdigt och konsekvent lova att vara fullt utbytbara med befintliga former av pengar. Med andra ord måste de förankras i och därmed upprätthålla förtroendet för det monetära systemet. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link