BNY Mellon Investing Unit förblir skeptisk till att acceptera krypto

Insight Investment, förvaltningsenheten för BNY Mellon, är fortfarande skeptisk till bitcoin, även om investeringsbanken nu tillhandahåller kryptotjänster.

Sedan februari har New York-baserade investeringsbank BNY Mellon tillåtit kunder att hålla, överföra och emittera digitala valutor. BNY Mellon anser att det är den första globala banken som gör detta. Trots investeringsbankens bedömning är en av dess egna kapitalförvaltningsenheter lite mer skeptisk.

Insiktsinvesteringar

Insight Investment, som förvaltar cirka 1 biljon dollar i tillgångar, anser att bitcoin inte är lämpligt för de flesta institutionella investerare. Detta beror på dess höga volatilitet, låga likviditet, styrningsutmaningar och ESG-risker. Francesca Fornasari, chef för valutalösningar, sade också att långsamma och dyra transaktioner också kan hindra en omfattande adoption. ”Vi är skeptiska när det gäller bitcoins förmåga att ta över som betalningsmedel”, säger Fornasari.

Fornasaris team erbjuder en mängd olika valutalösningar, som kan sträcka sig från säkring till absolut avkastning. Hon belyste specialfonder som förstår blockchain-teknik för investerare som vill få exponering för kryptotillgångar. Insight förväntar sig att rivaliserande kryptovalutor kommer att stiga och utmana bitcoin, särskilt de som löser några av dess mest ihållande problem. Dessa inkluderar hastigheten och kostnaden för transaktionerna, samt energianvändning och volatilitet.

Institutionellt kryptointresse

Under tiden är Insight bara en förvaltningsenhet för BNY Mellon. Investeringsbanken antog sin nya policy för digital valuta i februari. Verkställande direktör Todd Gibbons sa att detta var den naturliga reaktionen på en ökad kundintresse. Fornasari sa att det bara är vettigt att tillhandahålla vårdtjänster för digitala tillgångar. Hon säger att de kommer att bli en allt viktigare del av investeringslandskapet.

Andra stora finansinstitut är dock fortfarande skeptiska. Till exempel gör den extrema volatiliteten kryptovalutor obehagliga för Qatar Investment Authority. JPMorgan ordförande för global forskning citerade det också som ”oöverkomligt för många företagskassörer och institutionella investerare.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link