BNB Sets All-Time High, Days After Binance tillkännager NFT Marketplace

BNB, den inbyggda token för krypto utbyta Binance och den tredje största kryptovalutan efter börsvärde, nådde en ny heltidshöjd på $ 636,95 vid 3:00 UTC idag.

Myntets pris har sedan dragit tillbaka till $ 616, en nedgång på 0,52% under det senaste dygnet. BNB är på en mycket hälsosam plats just nu; sista gången det var någonstans nära denna värdefulla var den 13 april, när den slog sin tidigare ATH på 635 dollar.

Vad ligger bakom rallyt?

Tisdagens nyheter om att Binance öppnar sig sin egen NFT-marknadsplats kan vara en av drivkrafterna bakom morgonens prisstegring.

NFT: er är blockchain baserade digitala tillgångar som ofta återspeglar något konst- eller videospelinnehåll eller animering. Poängen är att de bevisar, sannolikt, bristen på en digital tillgång, så att de kan köpas och säljas precis som riktiga konstverk och samlarföremål.

Under det senaste året marknaden för NFT: er har exploderat, och flera går för miljoner dollar. Utifrån ser de tekniska detaljerna ogenomträngliga ut, men allt du behöver för att skapa en NFT är en originalbit och en plattform för att sälja den. Ser Dekryptera guide för mer detaljer.

Binances kommande NFT-auktionshus kan hålla marknaden flytande. Binance är ett av de största börserna i världen och har förmågan att hålla pengarna flödande till marknaden. Den startar i juni.

Den kommer att fungera i två nivåer. Det börjar med en avancerad tjänst för premiumauktioner och utställningar, utan tvekan hoppas kunna locka samma kvalitet på digital konst som gjorde det möjligt för Beeple att sälja sitt arbete i en nu historisk försäljning på 69,3 miljoner dollar via Christie’s, eller miljontals gjorda av fler NFT-marknadsplatser som Nifty Gateway. Binance meddelade att dess plattform skulle ta 10% från sådan avancerad försäljning.

Den andra nivån är för den allmänna riffraff att prägla sina egna NFT. Binance tar 1% som en “behandlingsavgift” men utbytet lovar att konstnärer kommer att få en kontinuerlig royalty på 1% vid varje återförsäljning av sitt arbete.

Relevansen av allt detta för BNB: s senaste ATH är att NFT-börsen sannolikt kommer att drivas av Binances helt egen symbol. BNB används redan för att sänka avgifterna för Binances kryptovalutautbyte och driva sin rivaliserande blockchain till Ethereum, Binance Smart Chain.

De flesta av NFT-marknadsplatserna handlar främst in Ethereumoch en framgångsrik marknadsplats som drivs på BNB kan locka till sig en del av den verksamheten. Binance gör det redan svårt att flytta ETH, eftersom det tar ut stora uttagsavgifter för tokens baserat på Ethereum-blockkedjorna och tonåriga för BNB, plus rabatter för BNB-innehavare.

Så när marknadsplatsen lanserades i juni kan BNB-användningen mycket väl öka – om marknaden fungerar bra. Om det gör det kan fans och skapare av arty digitala tillgångar strömma till BNB-marknaden. Det aktuella prisrallyt kan visa att handlare förväntar sig denna efterfrågan.

Den veckovisa sammanställningen

Bitcoin är på en hälsosam plats idag. Det ökade med 6% över natten för att nå ett pris på $ 57719 i skrivande stund. Det är fortfarande långt ifrån det tidigare rekordhöga priset på 63 512 dollar, som sattes i mitten av april i år, men det ser ut som världens favoritkryptovaluta är på väg att återhämta sig efter en serie krascher förra månaden.

Ethereum är också ganska robust idag. Det fick 2,08% över natten för att nå en rekordhög (och nuvarande pris på) 2 832 dollar.

Slutligen, mememynt Dogecoin pumpar ganska hårt. DOGE steg 12,38% under det senaste dygnet och slog till ett pris på 35 cent.

Så allt är soligt och bra i cryptoville idag. Och medan Binance fortsätter att bränna BNB, skiner solen ännu ljusare.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link