Blockstream Pitches Digital Dollar Bond till El Salvador Government

Blockchain-teknikföretaget Blockstream har haft samtal med El Salvador-regeringen om en ny digital obligation, denominerad till US-dollar. Deras förslag kommer bland El Salvadors ansträngningar att rulla ut bitcoin (BTC) som lagligt betalningsmedel.

Enligt rapporter slog Samson Mow, Chief Strategy Officer på Blockstream, bandet till tjänstemän från El Salvador-regeringen den här veckan. Rapporter visar att även om tjänstemännen uttryckte intresse, måste de ännu fatta ett slutgiltigt beslut.

Blockstream föreslog att El Salvador skulle ge ut obligationer i dollar, som i sin tur skulle betala en kupong. Denna kupong skulle komma genom en tokeniserad säkerhet, baserad på en av Blockstreams produkter. Nämligen Blockstream AMP, som tillåter användare att hantera digitala tillgångar i företagets Liquid Network.

Börsen, baserat i British Columbia, Kanada, uttryckte tidigare sitt stöd för El Salvador redan i juni. Den tid då president Nayib Bukele föreslog att BTC skulle vara lagligt betalningsmedel.

Den 5 juni utfärdade företaget en tråd med flera tweetarsom visar hur det skulle stödja offentliga och privata intressenter i landet.

Listan innehöll åtaganden som ”att tillhandahålla satellitinfrastruktur #Bitcoin och @Liquid_BTC för att säkerställa redundans för dessa nätverk.”

Det nämnde också att ”stödja utvecklingen av Bitcoin-gruvindustrin i El Salvador med [their] expertis inom gruvdrift och energihantering. ”

Dessutom sa Blockstream att de skulle ge råd till El Salvador-regeringen om HSM-teknik (Hardware Security Module) för att säkra bitcoininnehav.

El Salvador står inför utmaningar med BTC-utrullning

President Bukele lovar att göra BTC till lagligt betalningsmedel, rapporterat den 6 juni, realiserades mindre än en vecka senare. 62 kongressmedlemmar av 84 röstade för hans utkast till lagförslag.

Sedan dess har dock landets BTC-lansering ställts inför ett antal utmaningar. Senast anmälde en medborgargrupp en rättegång mot El Salvador för att ha antagit BTC som lagligt betalningsmedel.

Politiker Jaime Guevara stod i spetsen för gruppen. Han är också medlem av oppositionspartiet, Farabundo Martí National Liberation Front (FMLN).

Guevara hävdade att lagen som används för att erkänna BTC som lagligt betalningsmedel var ”okonstitutionell.”

Denna rättegång kom bara dagar efter att Världsbanken nekade El Salvador något hjälp med att anta BTC. Det anförde brister i miljö och öppenhet som skäl.

Dessutom genomförde El Salvador handelskammare en industri en studie som visade att 80% av salvadorerna inte accepterade att få betalt i BTC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link