BlockFi erbjuder Bitcoin Mining med Blockstream-partnerskap

Blockchain-teknikleverantören Blockstream har meddelat ett strategiskt bitcoin-gruvpartnerskap med kryptotillgångstjänsten BlockFi.

I ett tillkännagivande den 18 maj uppgav det ledande teknikföretaget för distribuerad huvudbok att det är stolt över att välkomna en annan stor aktör som bitcoin-gruvpartner.

BlockFi har utplacerat gruvarbetare vid gruvanläggningen Blockstream i Georgia, USA, med tillgång till över 300 MW kraftkapacitet.

Företaget försöker utöka sina tjänster till gruvgruppen och diversifiera intäktsströmmarna genom att ackumulera bitcoin i sin balansräkning, tillade tillkännagivandet.

Grön energi bitcoinbrytning

BlockFi grundades 2017 för att skapa en bro mellan den traditionella finansvärlden och ekosystemet för digitala tillgångar genom att erbjuda utlåning och kredittjänster till bitcoininvesterare. Företaget förvaltar mer än 15 miljarder dollar i tillgångar och har genererat hundratals miljoner i intresse för kunder.

Blockstream strävar efter att utöka sin gruvdrift genom strategiska partnerskap som detta. I mars samarbetade företaget med Galaxy Digital för att vara värd för sin bitcoinbrytningsverksamhet, förutom ett partnerskap med Aker för att bedriva alternativ energiutvinning.

Aker är en viktig aktör inom energiinfrastruktur baserad i Norge, den är dedikerad till att investera i projekt och företag i hela Bitcoin-ekosystemet.

I slutet av mars tillkännagav Blockstream sin Blockstream Mining Note (BMN), en säkerhetstoken som expanderar investerarexponering för Bitcoin-gruvdrift och lägger till säkerhet och censurmotstånd till Bitcoin-nätverket.

Bortsett från gruvdrift är Blockstream bättre känt för att utveckla det flytande nätverken för sidokedjor och sitt eget implementering av Lightning-nätverket.

Kinas inflytande minskar

Kina kontrollerar fortfarande så mycket som 65% av den globala hashkraften men det inflytandet urholkas gradvis när staten fortsätter att slå ner på finans- och gruvdrift. Gruvgårdar i Mongoliet beordrades att stänga i april och regimen tar en tyngre hand mot fossilbränslebaserad kraft för gruvdrift på fastlandet.

Som ett resultat växer nya gruvdrift från förnybar energi upp i USA. Texas har blivit valet på grund av sina låga energikostnader och det faktum att majoriteten av det är förnybart.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link