BlockFi Botches Bitcoin Promo-betalningar

Kryptolångivaren BlockFi betalade av misstag en alltför stor mängd marknadsföringsbelöningar i bitcoin och hotar rättsliga åtgärder för att återkräva medlen.

Som en del av en marknadsföringskampanj i mars erbjöd BlockFi användarna en bitcoinbonus i procent av den omsatta volymen. Kampanjen pågick mellan den 18 mars och den 31 mars. Efter att ha börjat betala ut belöningar rapporterade BlockFi ett problem den 14 maj och sa att deltagarna kanske skulle se felaktiga bonusbelopp.

Det visar sig att BlockFi av misstag betalade ut en alltför stor mängd bitcoin för dessa kampanjbelöningar. Med några belöningar på hundratals bitcoins har BlockFi hotat rättsliga åtgärder för att återvinna mynten. Detta har dock också påverkat användare som hävdar att de inte har kopplats till kampanjen.

Användare som påverkas av BlockFi-fel

En BlockFi-talesman på Reddit klargjorde situationen i ett uttalande. Representanten redogjorde för att ”färre än 100 kunder” fick kryptovalutautbetalningar ”som inte tillhör dem.” Talsmannen sade att BlockFi kontaktade klienterna för att rätta till misstaget. Han försäkrade användarna att situationen inte påverkade någon av BlockFi: s pågående verksamhet, och tillade att ”klientmedel inte påverkas och skyddas.”

Medan vissa returnerade BTC, drog andra tillbaka belöningarna innan de insåg BlockFis misstag. Till exempel publicerade en Reddit-användare bilder på en insättning på över 700 BTC, som var omvänd. Även om en annan hävdar att en vän fick fem BTC och kunde överföra den från plattformen.

BlockFi kontaktade enligt uppgift vissa användare med e-postmeddelanden som hotade att ta ut avgifter om de inte returnerade pengarna. Men andra användare som inte deltog i kampanjen säger att de också har sett deras uttag avbrytas. Till exempel fick en användare både BTC och GUSD, varav BTC reverserades. Men när användaren drog ut ett belopp som han tidigare satt in från GUSD anklagade BlockFi honom för bedrägeri.

Citigroups liknande skruvning

En liknande incident inträffade förra året där Citigroup av misstag kopplade 900 miljoner dollar till en grupp långivare. I det fallet bestämde dock en federal domare att mottagarna inte behövde skicka tillbaka pengarna.

Citi tänkte göra en liten räntebetalning på Revlons vägnar, men betalade faktiskt tillbaka lånet till fullo. Vanligtvis är mottagare av kontanter kopplade av misstag skyldiga att returnera dem. I det här fallet hade borgenärerna rimliga skäl att tro att betalningen var avsiktlig och vägrade att återbetala cirka 500 miljoner dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link