Blockchain.com Hoppar på Miami Hype Train, flyttar USA: s huvudkontor bort från NYC

I korthet

  • Miamis borgmästare Francis Suarez har försökt locka kryptovalutaföretag till stan.
  • Blockchain.com har redan kontor i London, New York och San Francisco.

Blockchain.com, som driver en kryptoplånbok och byter, flyttar till Magic City.

Miami borgmästare Francis Suarez meddelat nyheterna tillsammans med Blockchain VD Peter Smith i morse, inte långt ifrån där Bitcoin 2021-konferensen officiellt startar i morgon.

Enligt Blockchain.com vill företaget anställa 300 heltidsanställda i slutet av nästa år, och i sitt stadshusmeddelande sa Suarez att lönerna skulle vara mellan 80 000 och 140 000 dollar. Företaget har verkligen kapital för att utöka sin personalstyrka. Dess samlade in 420 miljoner dollar i finansiering under de senaste månaderna – 120 miljoner dollar i en strategisk tillväxtrunda i februari följt av 300 miljoner dollar för en serie C i mars.

Vid den tiden sa Smith att företaget planerade att utöka sin produktlinje, se efter att förvärva andra företag och anställa fler anställda, varav många arbetar i London, San Francisco och New York. Medan det flyttar sitt amerikanska huvudkontor från New York fortsätter det att listar London som sitt globala huvudkontor.

Blockchain citerade Miamis ”välkomnande reglerande miljö” och dess status som ett finanscentrum för Latinamerika som nyckelfaktorer bakom lokaliseringen där.

Suarez har varit en viktig pitchman för staden och försökt locka FinTech-företag och göra Miami till ”the mest kryptokonkurrenskraftiga stad på planeten.”

Borgmästarens strategi verkar vara att betala utdelning för staden. Crypto-investerare XBTO Group köpte fastigheter där i april, FTX-kryptobörsen säkrade en 19-årsavtal för namngivningsrättigheter till Miami Heat arena och Borderless Capital tillkännagav en fond på 25 miljoner dollar för Miami-baserade kryptoföretag igår.

”Blockchain.coms ankomst till Miami inkapslar perfekt vad Miami Movement handlar om”, säger Suarez. ”Det handlar om att utnyttja Miamis talang mot världens bästa företag för att bygga mot vårt mål att bli ett Miami som varar för evigt och ett Miami som fungerar för alla.”

Suarez pratar inte alla heller. I maj, han berättade Avkryptera han hade personligen investerat icke avslöjade belopp i BTC och ETH medan han sa Bitcoin hade växt för stor för att kunna regleras. Bara den typ av saker som tekniska störare som FTX och Blockchain gillar att höra.Source link