Block. Ett dotterbolag Bullish att offentliggöras efter $ 9 miljarder SPAC-sammanslagning

I korthet

  • Bullish kommer att offentliggöras efter en sammanslagning med Far Peak.
  • Fusionen låter Bullish börsnoteras på New York Stock Exchange.
  • Bullish planerar att starta ett kryptobörs senare i år.

Bullish Global, den krypto utbytesgrupp grundad av EOS.IO skapare Block.one i maj, sa idag att det planerar att offentliggöras på New York Stock Exchange efter en SPAC-sammanslagning på 9 miljarder dollar.

SPAC, eller specialförvärvsföretag, är börsnoterade företag som går samman med privata företag för att hjälpa dem att börsnoteras.

Bullish går samman med Far Peaks, ett SPAC som stöds av den tidigare New York-börsens president Tom Farley. Bullish och Far Peak har ett sammanlagt kapitalvärde på 9 miljarder dollar, vid $ 10 per aktie efter signering. Transaktionen förväntas avslutas i slutet av året.

Bullish syftar till att lansera sitt utbyta senare i år och kommer att lansera en privat pilot inom några veckor. det visar likviditet, efterlevnad och säkerhet som fördelar. Farley blir VD för Bullish och Block. En VD, Brendan Blumer, blir dess ordförande.

Företaget stöds av en coterie av miljardärer, inklusive Paypal medgrundare Peter Thiel, Brevan Howard Asset Management medgrundare Alan Howard, amerikansk hedgefondförvaltare Louis Bacon och Pacific Century Groups ordförande Richard Li.

I synnerhet Thiel och Howard är inga främlingar för krypto-startinvesteringar. Förra månaden ledde Thiel en finansieringsrunda på 230 miljoner dollar—Som inkluderade Alan Howard — för BitDAO, som upprätthåller ett decentraliserat Bitcoin tecken. Ungefär samma tid ledde Howard en förlängning på 25 miljoner dollar till en finansieringsrunda av den brittiska baserade kryptovärdet Copper.

Tack vare fusionen bör Bullish kunna börsnoteras när det är klart att börja. Med tungt stöd och en plats reserverad på börsen, är Bullish Exchange redo att gå.Source link