Bitsos senaste finansieringsrunda gör Latinamerikas första Crypto Unicorn

Latinamerikas största kryptoplattform Bitso har meddelat att de samlade in 250 miljoner dollar i sin serie C-investeringsrunda.

Detta sätter företagets värdering på 2,2 miljarder dollar, vilket gör det till den första kryptoen enhörningen i regionen. Hedgefondjätten Coatue och värdepappersföretaget Tiger Global ledde rundan. Andra investerare inkluderar Paradigm, BOND, Valor Capital Group, QED, Pantera Capital och Kaszek. Bitso hade samlat in 62 miljoner dollar under sin serie B i december 2020.

Enligt VD Daniel Vogel kommer företaget att använda medlen för att utöka verksamheten. Det Mexico City-baserade företaget kommer också att använda pengarna för att fortsätta ge tillgång till kryptovalutor för lokalbefolkningen. ”Vi vill se till att människor i regionen verkligen drar nytta av att få tillgång till dessa globala finansiella tjänster som håller på att byggas ovanpå blockchain”, sa Vogel.

Bitsos kunder och tjänster

Bitso grundades 2014 och erbjuder flera kryptovalutaprodukter och tjänster till över två miljoner kunder i Mexiko, Argentia och Brasilien. Företaget säger att dess marknadsandel i Mexiko överstiger 95%, förutom 60% i Argentina. De colombianska tillsynsmyndigheterna valde enligt uppgift också att Bitso skulle vara bland nio företag som fick testa kryptoanvändningsfall enligt det regeringssanktionerade pilotprogrammet.

Dess produkter inkluderar Bitso-appen, som låter användare köpa, sälja, skicka eller ta emot bitcoin (BTC) och åtta andra kryptovalutor. Andra inkluderar Bitso Alpha, en professionell kryptohandelsplattform och Bitso Business, en serie gränsöverskridande produkter för lokala företag. Företaget förbereder sig också på att införa en handelsplattform för kryptoderivat samt räntebärande kryptokonton.

Överföringsanvändning

Bitso servar också användare i USA. Här använder kunderna det främst för överföringar tillbaka till sina hemländer. Förra året bearbetade Bitso cirka 1,2 miljarder dollar i överföringar. Enligt Vogel uppgick detta till 2,5% till 3% av den årliga överföringsvolymen mellan USA och Mexiko.

Bitso använde Ripples On-Demand Liquidity Service (ODL) för att leverera majoriteten av dessa medel genom sin ursprungliga token XRP. I december 2020 lämnade den amerikanska värdepapperscommissionen in en rättegång mot Ripple och hävdade att XRP var en säkerhet. Även om Vogel sa att partnerskapet ”förlorade en del av fart”, klargjordes ett separat uttalande att ”Bitso har inte gjort några ändringar i XRP-handeln just nu och kommer att fortsätta att övervaka lagstiftningssituationen”.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link