Bitpanda för att utöka institutionella erbjudanden med tillkännagivna serie-B-förlängning

[ad_1]

Den europeiska kryptovalutamäklaren Bitpanda har meddelat en förlängning av serie B för att generera institutionella erbjudanden.

Fintech-jätten samlade in ytterligare 10 miljoner euro som en förlängning av finansieringsrundan. Målet är att ta fram nya idéer för att stärka sina institutionella erbjudanden i Europa.

Erbjudandena förväntas sträcka sig från remisslösningar till specialbyggda omfattande teknikintegrationer.

Varje tjänst kommer att utformas för att integreras i applikationer för att ge användarna möjlighet att investera i alla tillgångar. Var det fintech, multi-bank, online-plattformar, Robo-rådgivare eller traditionella banker.

Kryptoinvesteringar får popularitet

Meddelandet kommer vid en tidpunkt då den institutionella efterfrågan på kryptovalutor fortsätter att växa. Detta är ett resultat av den ökade kapitalinflödet och den växande efterfrågan på investeringsprodukter. Under det första kvartalet 2021 såg mer än 4,5 miljarder dollar av ett sådant institutionellt inflöde. En tillväxt på 15,38% jämfört med inflödet på 3,9 miljarder dollar under första kvartalet 2020.

I tillkännagivandet citerades VD för Bitpanda Eric Demuth:

”Bitcoin och digitala tillgångar har visat att de är här för att stanna. Det har varit den bästa prestandaklassen under det senaste decenniet och nu vill institutionella investerare delta på samma sätt som privatinvesterare. Vi är redo att möta denna efterfrågan och är helt reglerade som ett företag baserat i EU med kontor och experter runt om på kontinenten. ”

Denna Seris-B-förlängning ger också Jump Capital och Wintermute till Bitpanda. Jump är ett av världens ledande egna handelsföretag. Wintermute tillhandahåller skräddarsydd likviditet över flera tillgångsslag till motparter.

På uppdrag av Jump Capital sa generalpartner Saurabh Shama att företaget var ”mycket glada över att samarbeta med Bitpanda-teamet i deras resa för att bygga den ledande pan-investeringsplattformen i Europa”.

Wintermute går med i teamet som en global algoritmisk marknadsförare inom digitala tillgångar. Med sina egna ord ”skapar de likvida och effektiva marknader” som lever på kryptobörser och handelsplattformar globalt.

Bitpanda träffar enhörningsstatus

Nyheten kommer efter en serie B-serie på 170 miljoner dollar i mars som leddes av DST Global och Valar Ventures. Finansieringen höjde den totala företagsvärderingen till 1,2 miljarder dollar och enhörningsstatus.

Bitpanda är baserat i Österrike, men de har nyligen expanderat till Frankrike, Italien, Polen, Turkiet och Spanien, med planer på att växa ytterligare. Nästa nav som ska skapas kommer att vara i London och Berlin. Nya investeringstjänster för att stödja ETF: er och ”fraktionerad” handel introducerades nyligen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link