BitMEX har åtagit sig koldioxidneutralitet

[ad_1]

Bitcoin-börsen BitMEX har tagit sina första steg för att omedelbart börja kompensera för koldioxidutsläpp orsakade av uttag från plattformen. Enligt ett uttalande på fredag ​​kommer det att donera minst $ 0,0026 för varje $ 1 av blockchain-avgifter som sina kunder betalar.

”Det har gjorts enorm granskning av kryptovalutor och energiförbrukning nyligen – med väldigt olika åsikter och noggrannhet i informationen”, sade börsen och tillade: ”Vi låtsas inte ha svaren men vi vet att det är vårt ansvar att ta några positiva handling.”

Utbytet krediterades Sam Bankman-Fried, VD för kryptobörsen FTX och Alameda Research, med att bestämma en uppskattning av Bitcoins koldioxidavtryck och sade: ”Vi har ingen skam att kopiera och klistra in detta positiva initiativ.

”Koldioxidutjämning är inte det enda svaret på problem som rör kryptos miljöavtryck, men det är verkligen en bra start”, tillade företaget.

Bitcoins koldioxidavtryck

Cambridge University uppskattar att endast 39% av Bitcoin-nätverket drivs med förnybar energi.

Koldioxidavtrycket som produceras av den icke-förnybara andelen av Bitcoin-gruvindustrin motsvarar i stort sett över 60 miljarder pund bränt kol, 9 miljoner bostads genomsnittliga elförbrukning för året, eller 138 miljarder mil som drivs av ett genomsnittligt passagerarfordon.

För sammanhanget är Pluto största avstånd från jorden när som helst 4,6 miljarder miles.

[ad_2]

Source link