Bitmain stoppar försäljningen av Bitcoin Mining Rigs efter China Ban

En av världens största tillverkare av Bitcoin-gruvriggar, Bitmain Technologies Ltd, har avbrutit försäljningen av maskiner eftersom kunder frigör marknaden.

Bitmain Technologies Ltd. betraktas som en av de bästa bitcoin-gruvutrustningarna gör tillkännagivandet att stoppa försäljningen av hårdvara för platsleverans globalt. Idén bakom flytten är att höja lokala priser efter att gruvarbetare i kryptovalutor fortsätter att köras ut ur staden. Massutflyttningen av gruvarbetare har översvämmat marknaden med begagnad utrustning och lämnat lite utrymme för Bitmain Technologies att arbeta inom. Priserna på en toppmodern rigg föll nästan 75% sedan april.

Enligt en rapport från Bloomberg delade hårdvaruföretaget med det lokala gruvföretaget i Kina att det kommer att upphöra med att sälja ny utrustning på grund av det kraftiga prisfallet, vilket gör det orealistiskt att göra vinst. Trots detta sa företaget att det kommer att fortsätta att tillhandahålla redskap för framtida leverans av hårdvara som används för att bryta mindre altcoins.

Rapporten föreskrev inte om eller när Bitmain Technologies kommer att återuppta försäljningen av dessa nya riggar eller inte. Om företaget bara planerar att skjuta upp framtida försäljning kan det hjälpa gruvarbetare som lämnar branschen att få bättre priser för sin begagnade gruvutrustning. Företaget hoppas också att det minskande utbudet kan höja priserna på nya maskiner på lång sikt.

Kinas bekämpning av kryptogruv

2021 har varit ett hektiskt år för Kinas statsråd eftersom de fortsätter att reglera och förbjuda kryptogruvsaktiviteter över hela landet. Lokala regeringar över hela landet som Sichuan, som stängde 26 gruvor förra veckan, skickar gruvarbetare som packar vänster och höger. Det något plötsliga förbudet mot energirättade prefekturer har tvingat större verksamheter att stänga butiken och utforska alternativa platser.

Hittills har Texas och Kazakstan framträtt som de två främsta destinationerna för fördrivna kinesiska kryptogruvar.

Som ett resultat av denna massförvirring har kryptomarknaden tagit ett dyk i både värde och hashfrekvens tillsammans med att översvämma marknaden med billiga gruvutrustningar.

Begagnade maskiner från företag som Bitmain säljer nu på begagnad marknad för cirka $ 25 per THash / sekund, vilket hänvisar till riggens datorkraft. Siffran är nästan 200% lägre än vad priserna var före april.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link