Bithumb chefer inför straffrättsliga åtgärder i Hong Kong på grund av bedrägeri

Högtstående chefer från Sydkoreas Bithumb-utbyte står inför anklagelser om bedrägerier från tidigare partners i Thailand.

Sydkoreanska medier rapporterar att toppledare från Bithumb-börsen står inför en rättegång relaterad till anklagelser om bedrägeri i Hong Kong. Rättegången riktar sig mot chefer i Hongkongs dotterbolag, där de står inför straffrättsliga anklagelser, medan börsens dotterbolag står inför en civilrätt för avtalsbrott. De två dotterbolagen som riktas mot är Bithumb Global och GBEX.

Bithumb har försökt att starta utbyten i olika länder genom partnerskap, men dessa planer föll igenom. Klaganden hävdar att Bithumb inte riktigt hade för avsikt att starta ett utbyte i Thailand och gjorde anspråk på att trumma upp sina BXA-mynt.

Dessa BXA-mynt noterades inte på Bithumb, och detta spelade en roll i misslyckandet med att starta en börs i Thailand. Den thailändska partnern sa att det orsakade allvarlig skada och var motivationen för att inleda rättegångarna.

Som ett resultat av ärendet ställs nu ägaren till Bithumb inför rättegång på bedrägeriavgifter värda 100 miljarder vann. Lee Jung Hoon har anklagats för sin roll i att föreslå BXA-myntet, för vilket han påstås ha fått 112 miljarder vann som en utbetalning.

Rättegången är ett resultat av börsens tidigare partner i Sydkorea som utfärdar åtgärden i landet. En advokat som företräder den tidigare partnern anställde ett advokatbyrå i Hong Kong för att utföra ärendet i regionen och uppgav att Hongkongs dotterbolag är närmare kopplade till frågan.

Rapporterna noterar också att en separat rättegång från en tidigare partner i Japan också kan hända. Rättegången i Sydkorea pågår för närvarande, vilket har lett till att dessa tidigare partner fortsätter nya rättegångar.

Bithumb i varmt vatten

Denna nya rättegång är långt ifrån Bithumbs enda bekymmer just nu. Utbytet står inför flera frågor från tillsynsmyndigheter i sitt eget land, Sydkorea. Detta inträffar när Sydkoreas myndigheter slå ner på kryptovalutamarknaden och förväntar sig att börser följer en ny riktlinje för reglering.

Bedrägeriutredningsfallet inleddes först 2020, med polisen som plundrade kontoren – och händelsen hade en direkt relation till BXA-token. Ungefär samma tid hade Bithumb enligt uppgift satts ut för försäljning igen, vilket var andra gången efter ett första försök att säljas 2018.

Börsen har nu förbjudit anställda att handla kryptovalutor med hjälp av plattformen, en utveckling som följde landets tillsynsorgans beslut att förhindra olycka från börsen. VD Back Young Heo sa att börsen skulle fokusera på att stärka interna regler ”för att öka transaktionens transparens och förbjuda investeringar.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link