Bitcoinhvalar försvinner: Vad betyder det för marknaden?

I korthet

  • Mängden Bitcoinhvalar är den lägsta som har varit på tio månader.
  • Experter berättar Avkryptera att investerare inte borde oroa sig. Det är möjligt att Bitcoin blir ”mer jämnt fördelat.”

Antalet Bitcoin val minskar, enligt siffror som publicerades denna vecka från blockchain-dataleverantören Glassnode. Det faktum kan verka kontraintuitivt. Är det inte fler stora aktörer i finans- och teknikvärlden som köper upp Bitcoin än någonsin tidigare?

Tja, ja och nej.

Det är sant att stora företag, som Square och Tesla, har köpt upp stora massor av Bitcoin under de senaste månaderna. Betalningsföretaget Square innehar till exempel nu $ 394 miljoner i Bitcoin som en del av statskassan. Och Elon Musks bilföretag köpte berömda hela 1,5 miljarder dollar i Bitcoin i februari (även om Musk är det) nu plötsligt orolig om Bitcoins ”miljöpåverkan” och twittrade igår att Tesla inte längre accepterar kryptovalutan som betalning.)

Men trots den till synes växande trenden satte igång av MicroStrategy förra sommaren av stora företag som har BTC på sina balansräkningar har antalet valadresser (digitala plånböcker som rymmer 1 000 eller mer Bitcoin – mer än 48 miljoner dollar i valuta) minskat stadigt under det senaste året.

Under den senaste månaden har antalet Bitcoinvalar sjunkit avsevärt: den här gången i april var siffran 2 231 sådana adresser, enligt till blockchain-dataleverantör, Glassnode.

Igår var det 2167 – det lägsta det har varit på tio månader. Det ser ut som en ganska vändning från bara januari, då antalet valar träffa en rekordhög nivå.

Så är det något investerare bör oroa sig för? Om stora investerare som köper upp Bitcoin signalerar att efterfrågan på myntet går upp, kan då stora konton som faller av vara ett tecken på att efterfrågan sjunker?

Inte nödvändigtvis, berättade marknadsanalytiker Avkryptera.

Pedro Febrero, chef för blockchain på Crypto Fantasy Marketplace RealFevr och analytiker på Quantum Economics, sa att det inte är en baisse indikator men skulle kunna snarare vara motsatsen – att fler människor engagerar sig i Bitcoin-världen och att valutan distribueras i stor utsträckning.

”För att Bitcoin ska distribueras ytterligare måste antalet valar minska avsevärt”, sa han.

”Vi tycker att antalet valar bör sjunka när Bitcoins pris växer. I huvudsak när valar säljer är det svårt för dem att komma tillbaka till marknaden till samma pris eller lägre, tillade han.

Ex-bankir och analytiker Alex Kruger berättade också Avkryptera att minskningen av valar inte var tillräcklig för att signalera en björnmarknad. ”Det är bara buller,” sa han.

Och det verkar som om båda analytikerna har rätt. A Rapportera släppt idag av Coin Metrics visar att Bitcoin är distribueras mer: adresser som har mellan 0,01 (477 $) och 1 Bitcoin (47773 $) har ökat i år.

”Antalet adresser som har relativt små belopp, mellan 0,01 och 1 BTC, har ökat med 710 000 sedan årets början med en kraftig ökning i april”, säger rapporten.

”I sammanhanget ökade antalet adresser som innehöll mellan 0,01 och 1 BTC 2020 med totalt 610 000.”

Febrero tillade att Coin Metrics data visar att Bitcoin kan få ytterligare omfördelning – men han tillade att fler adresser inte gör det nödvändigtvis menar fler människor. Samma antal stora innehavare kan skapa nya adresser för att diversifiera riskerna, sade han.

Analytiker har tidigare sa att Bitcoinvalar kontrollerar marknaden. Vissa bestrider detta, men även om det är sant har experter det berättade Avkryptera att det är troligt när industrin mognar, kommer valar gradvis att falla av och distributionen av Bitcoin kommer att utjämnas.

Vi kan bevittna det nu.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link