Bitcoin, XRP och Dfinity Sink när marknaden sjunker 5%

Crypto marknaderna tappade 4,6% av sitt börsvärde under det senaste dygnet som priset på de bästa digitala valutorna Bitcoin, XRP och Dfinity doppade med mer än 5%.

Marknadsledare Bitcoin sjunker med 6,1% och handlas för närvarande till 35 723 dollar i skrivande stund. Det är nästan hälften av priset på det högsta priset på 64,8 000 dollar, som sattes på halcyon-dagarna i mitten av april i år.

Bitcoin fick en optimistisk start den här veckan efter kort återvinning dess prislapp på 40 000 dollar. På måndagen slog det 41 117 USD efter att Teslas VD Elon Musk twittrade att hans företag kommer att ompröva att acceptera valutan när Bitcoin-gruvarbetare kan bekräfta “rimlig (~ 50%) ren energianvändning med en positiv framtida trend.”

Den gröna VD var dock inte den enda som rapporterade Bitcoins kontroversiella energianvändning den här veckan. På torsdagen meddelade Bank of Englands finechef Tom Mutton att Storbritanniens centralbank är fortfarande ambivalent om huruvida den kommer att släppa sin egen CBDC (en centralbank-stödd digital valuta, som Kinas digitala yuan). Mutton sa att om Storbritannien släppte ett govcoin, skulle det vara väldigt annorlunda tekniskt än Bitcoins, med tanke på det senare “prestationsbrister och energiineffektivitet.”

En rapport från Goldman Sachs den här veckan sa att Bitcoin fortfarande är inte ‘en investerbar tillgångsklass’. Trots valutans växande institutionella stöd är antagandet av Bitcoin fortfarande långt ifrån allestädes närvarande. Meddelandet kommer strax efter att Wall Street-jätten sa att den planerar att göra det börja handla Ethereum-derivatkontrakt och började erbjuda Bitcoin terminkontrakt.

Slutligen Kinas kraft mot digitala valutor gick in i en ny fas den här veckan när Ya’ans kommunala regering i Sichuan beordrade energibolag att slå av strömmen Bitcoin gruvdrift operationer. Både landets vetenskaps- och teknikbyrå och provinsens energikontor har meddelat gruvarbetare att de måste stängas av nästa fredag.

XRP och Dfinity

XRP slog hårdast i de tio bästa kryptovalutorna med marknadsvärde. Det föll 6,3% över natten till 79 cent.

XRP-stamfader Krusning har vunnit PR-striden mot USA: s Securities and Exchange Commission nyligen. Tillbaka i december lämnade SEC in en rättegång som påstår det Krusning hade sålt XRP som en oregistrerad säkerhet.

I april, Ripple vann en upptäcktsrörelse begära dokument om SEC: s interna policy för kryptomarknadsledare Bitcoin och Ethereum. Ripples advokater vill veta om SEC har haft fördomar i sina anklagelser om XRP.

Senare under samma vecka, Ripple vann ett nytt beslut hindrar SEC från att få åtta års värde av finansiella poster från Ripples VD Brad Garlinghouse och hans föregångare Chris Larson.

Förra veckan SEC begärde ytterligare två månader innan de avslöjar sina interna dokument och e-postmeddelanden om Bitcoin och Ethereum. Den hävdar att den har sammanställt 25 000 olika dokument och fortfarande granskar “tiotusentals” mer, men måste intervjua tidigare anställda för att förstå materialet.

Slutligen föll Dfinitys Internet Computer (ICP) -token ut ur topp tjugo genom börsvärde igår kväll. Det förlorade 8% över natten för att landa på ett baisseartat pris på $ 48,63 idag. Det är ett massivt fall från nåd för det ambitiösa och mycket hypade projektet som visar sig vara det blockchainbaserade alternativet till en molndatorindustri på 370 miljarder dollar. Vid lanseringen var myntet kort värt cirka 730 dollar.

Det är inte en bra dag för krypto, men det är inte heller en riktigt förlamande krasch.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link