Bitcoin-transaktionsavgifter stiger till $ 47 när marknaden kraschar

I korthet

  • Bitcoin gruvarbetare arbetar genom en stor eftersläpning av obearbetade transaktioner.
  • Datorkraften i Bitcoin-nätverket har också sjunkit.

Prisdiagram blinkar bara röda siffror och branta procentandelar sjunker idag efter Bitcoin sjönk 15% över natten till lägsta nivåer på $ 52.144.

För många är detta dagen för att komma ut ur marknaden. Den efterföljande utvandringen har orsakat en trafikstockning på Bitcoin blockchain.

Nära 130 000 transaktioner väntar på bekräftelse på blockchain enligt data från Johoe-Hoenicke. Och Bitcoins genomsnittliga transaktionsavgifter ligger för närvarande på högst fyra månader på 46,88 $, en ökning med över 200% sedan 4 april, då den genomsnittliga transaktionsavgiften var 15,56 $.

Den stora Bitcoin-flaskhalsen

Blockchain-kritikern David Gerard kritiserade dagens oöverträffade trängsel för Bitcoin-innehavare som kör ”till utgångarna.”

En handlare Avkryptera talade med, Darius Sit från QCP Capital, tillskrev kraschen ett rykte om att det amerikanska finansdepartementet ska jaga stora finansinstitut för tvätt krypto. Om det rykten skulle visa sig vara sant kan handlare sälja sin krypto i rädsla för att priset kan falla ännu lägre.

Att göra saker värre är strömavbrott i Xinjiang-provinsen i Kina, en hotspot för Bitcoin gruvdrift. Färre operativa Bitcoin-gruvarbetare lägger upp en prispress på den genomsnittliga transaktionsavgiften.

Bitcoins hashrate, (en indikator på den globala Bitcoin-nätverkets effektiva datorkraft), sjönk från 145 exahash den 16 april till 105 exahash en dag senare. Det är för närvarande vid 120 exahash per sekund, enligt BitinfoCharts.

Medan vissa handlare kör för utgångarna, anser andra utan tvekan dagens krasch en möjlighet att ta Bitcoin till förmånliga priser. En mans skräp är trots allt en annan skatt.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link