Bitcoin-transaktionsavgifter sjunker till 2020-priserna när Bull Run avtar

I korthet

  • Bitcoins genomsnittliga transaktionsavgift är mindre än $ 4 idag.
  • Den 21 april satte Bitcoin sin högsta genomsnittliga transaktionsavgift på 62,78 $.
  • Datorkraften i Bitcoin-nätverket har minskat under de senaste tre månaderna.

Genomsnittet transaktion avgift på Bitcoin är $ 3,92 idag, vilket indikerar en kraftig nedgång från årets rekordhöga nivå på 62,78 dollar, den 21 april.

Senaste gången transaktionsavgifterna var så låga som de är idag var tillbaka den 23 december förra året när Bitcoins genomsnittliga transaktionsavgift var 3,61 dollar, enligt BitInfoCharts.

Oavsett hur du tittar på det, har Bitcoin haft ett temperamentellt år. April astronomiska genomsnittliga avgift var egentligen ganska avvikande i sin 12-åriga historia. Den enda gången Bitcoin kom nära de toppar som registrerades då var den 23 december 2018, då den genomsnittliga transaktionsavgiften var 52,18 dollar.

Bitcoin nådde ett högt pris på 64,3 000 dollar den 14 april. Den dagen var den genomsnittliga transaktionsavgiften 29 dollar. Bara en vecka senare sjönk Bitcoins pris till cirka 55 000 dollar då det klockade rekordtransaktionsavgifter på 62,79 dollar med mer än 130 000 transaktioner sitter obearbetade i nätverket.

Höga avgifter tenderar att korrelera, ungefär, med hög aktivitet. När alla tävlade för att komma in i Bitcoin steg avgifterna eftersom de överträffade utbudet av gruvarbetare. Och när investerare rusade för exit steg de ännu mer.

Idag är nyheterna kring Bitcoin lite mindre dramatiska. Världens mest populära kryptovaluta värderas för närvarande till $ 33,672 per Bitcoin, enligt Nomics, och även om det kan indikera en kraftig nedgång från halcyondagarna i mitten av april, är det en ökning med 2,37% från igår.

För Bitcoiners gick det söderut i mitten av maj när tre kinesiska betalningsföreningar upprepade sitt stöd för den kinesiska centralbankens 2017-förbud mot finansiella företag som bedriver kryptovalutatransaktioner. Bitcoin förlorade 30% av dess värde efter tillkännagivandet, men de dåliga nyheterna från Kina slutade inte där.

Kina har sedan dess haft en landsomfattande kraft Bitcoin gruvdrift operationer. Gruvarbetare i både Xinjiang och Sichuan har varit föremål för statligt utfärdade avstängningsorder. Vissa tror det Kina begränsar användningen av populära kryptovalutor till förmån för sin egen valuta med centralbank: den digitala yuanen, som nu kan omvandlas till kontanter vid 3 000 bankomater i Peking.

Vid dagens hastighet på 97,53 Ehash / s är Bitcoins hashfrekvens för närvarande den lägsta som den har varit sedan 24 maj 2020, då nätverket registrerade hastigheter på 93,5 Ehash / s, enligt BitInfoCharts.

Det ser ut som att Bitcoin befinner sig i ett tröghetstillstånd.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link