Bitcoin tillbringade på två pizzor 2010 Nu värt 384 miljoner dollar

[ad_1]

I korthet

  • Laszlo Hanyecz, en man i Florida, köpte två pizzor med 10 000 Bitcoin 2010.
  • Dessa pizzor skulle vara värda 384 miljoner dollar idag.

Idag är det 11-årsjubileet för Bitcoin Pizza Day, en årlig firande av Bitcoin och en högtidlig liknelse för dygden av HODLing.

Den 22 maj 2010 köpte Laszlo Hanyecz, en programvaruprogrammerare i Florida och en engångsbidragare för Bitcoin, två Papa Johns pizza för 10 000 Bitcoin. Det är en av de första gångerna att någon köpte något med Bitcoin.

”Jag vill bara rapportera att jag framgångsrikt handlade 10 000 bitcoins för pizza”, strålade Hanyecz på BitcoinTalk-forumet den 22 maj 2010 innan han publicerade flera fotografier av de två Papa Johns pizzorna han köpte.

Dessa två pizzor kostar 41 dollar för tiden. Till dagens pris kostar 10 000 bitcoins 384 miljoner dollar. Och på Bitcoins högsta nivå på 64 863 dollar förra månaden skulle de två pizzorna vara värda 684 miljoner dollar.

I en Bloomberg intervju i februari sa Hanyecz att han inte ångrar sitt köp – även om han rådde att använda kontanter för att köpa pizzor.

Idén att hålla fast på Bitcoin var inte meningsfull redan 2010, då varje Bitcoin bara var värt ett par cent.

Steve Ehrlich, VD och grundare av Voyager Digital, berättade Avkryptera, ”Då verkade det konkreta värdet av Bitcoin otänkbart och dess framtid osäker, så man kunde motivera att det var ett roligt socialt experiment.”

Men mycket har förändrats sedan Hanyecz köp av pizza – och inte bara Bitcoins pris. Bitcoin började som ett peer-to-peer-kontantsystem som tidiga anhängare hoppades skulle kunna ersätta centralbankstyrda fiatpengar.

Men kombinationen av ett begränsat utbud, ett dyrt gruvsystem och en ökad efterfrågan innebar att Bitcoins pris- och transaktionsavgifter fortsatte att stiga, vilket gjorde det mer värdefullt som “digitalt guld” snarare än som ett användbart bytesmedel – och absolut inte användbart för att köpa pizza .

”Jag försökte betala för pizza igår kväll i Bitcoin och möttes med ett förbryllat utseende”, berättade Jayne Cripps från digital tillgångsmäklare GlobalBlock Avkryptera.

Bitcoin-pizzadagen betyder något annorlunda för anhängare av Bitcoin Cash, en kryptokurrency som hårdgaffelades från Bitcoin 2017 för att prime den för betalningar. En liten grupp av BCH-supportrar lever fortfarande som Laszlo Hanyecz gjorde 2010.

Hayden Otto, en BCH-investerare, berättade Avkryptera han firade årets Bitcoin-pizzadag med 30 andra på Mama Teresas Pizzeria, en BCH-accepterande restaurang i North Queensland, Australien. Det är ”som Bitcoin-pizzadag varje dag” för Otto och hans andra BCH-spenders, sa han.

Men Bitcoin Cash, som alla kryptovalutor, är inte mindre flyktigt än Bitcoin. Det handlas för närvarande för $ 698, en minskning med 13% under det senaste dygnet.

Om du är hungrig är det fortfarande lättare att fortsätta köpa dina pizzor kontant.[ad_2]

Source link