Bitcoin testar om 40 000 dollar när Biden tillkännager 6 biljoner dollar

I korthet

  • New York Times rapporterade idag att Joe Biden föreslår en utgiftsplan på 6 biljoner dollar nästa år.
  • Bitcoin och aktier steg efter nyheterna.
  • Kongressen behöver fortfarande godkänna planen.

President Joe Biden tillkännagav idag en monster ny utgiftsbudget och priset på Bitcoin skrapade $ 40 000-märket efter nyheterna.

Bidens förslag är att spendera 6 biljoner dollar nästa år i de största federala utgifterna sedan andra världskriget, enligt en torsdag New York Times Rapportera. Och Biden kommer att driva kongressen att höja de federala utgifterna till $ 8,2 biljoner år 2031.

Priset av Bitcoin hoppade ungefär 7% efter nyheterna och handlade över $ 40 000, men har sedan återkallat sina steg. Det handlas nu strax under detta märke, upp cirka 2% under det senaste dygnet.

Aktierna ökade också något på nyheterna, enligt rapporter, med Dow Jones industrier som steg 0,4%; S&P 500 0,3%; och Nasdaq tillförde 0,2%.

Budens $ 6 biljoner budget, enligt NYT, som erhållit dokument med informationen, kommer att spenderas på infrastruktur, utbildning och ett särskilt fokus på hälso- och sjukvård. Skatt och utgifter kommer också att stiga till nivåer som inte sågs under efterkrigstiden.

”Förslaget visar svep av Mrs Bidens ambitioner att utöva regeringsmakt för att hjälpa fler amerikaner att uppnå bekvämligheterna i ett medelklassliv och att lyfta den amerikanska industrin för att bättre konkurrera globalt i en ekonomi som regeringen tror kommer att domineras av ett lopp mot minska energiutsläppen och bekämpa klimatförändringarna, säger rapporten.

Dokument som erhållits av NYT citeras av tidningen och säger: “Hälso- och sjukvård är en rättighet, inte ett privilegium.” De tillägger: “Familjer behöver ekonomisk trygghet och sinnesro som kommer med kvalitets- och prisvärd hälsotäckning.”

Republikanerna var citerade för att vara kritisk mot utgiftsplanen, rapporterade nyheterna, med den republikanska senatorn Shelley Moore Capito, och sa: “Det verkar bara som att biljoner fortsätter att komma.”

Bitcoin – och aktier –tenderar att göra det bra på nyheter om att den amerikanska regeringen kommer att öka sina utgifter. Detta beror på att stora offentliga utgifter, enligt vissa analytiker, leder till inflation så att investerare sannolikt ser till andra platser, till exempel knappa tillgångar, för att koppla in sina pengar.

Stora mängder amerikaner som får stimulanskontroller, som ingår i Bidens stora hjälppaket COVID-19, har tidigare sa de är angelägna om att spendera det på Bitcoin, enligt undersökningar.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link