Bitcoin Taproot-aktivering låst i november

Bitcoins uppdatering av Taproot är bland de viktigaste för protokollet på flera år. Det har nu tagit ett stort steg mot aktivering.

Taproot har uppfyllt kraven för aktiveringsprocessen. Den har fått stöd av 90% av kvalificerade block som bryts under de senaste två veckorna.

Totalt sett har 1 846 av totalt 2 016 block signalerat för uppgraderingen under den andra svårighetsperioden. Detta stöd från gruvgruppen är ett stort steg framåt på vägen mot aktivering. Uppdateringen föreslogs först 2019.

Det kommer att förbättra Bitcoins smarta kontrakt genom att sänka data och transaktionskostnader. Sekretess kommer också att utökas genom att göra komplexa kontrakt oskiljbara från alla vanliga bitcoin-transaktioner.

Det officiella meddelandet säger att:

”Om de är aktiverade kommer dessa förbättringar att tillåta användare av skript med en signatur, skript med flera signaturer och komplexa avtal att alla använder identiska åtaganden som förbättrar deras integritet och svagheten hos alla bitcoins.”

Uppdateringen kommer i huvudsak att kombinera Schnorrs signaturschema med Merklized Alternative Script Tree (MAST). Dessutom kommer samarbetet att skapa ett nytt skriptspråk med namnet Tapscript.

Vad kommer härnäst

Nu när Taproot-uppdateringarna har fått grönt ljus av gruvarbetare och är ”låsta”, kommer nästa steg att vänta lite.

Officiellt har november varit det tillkännagivna släppdatumet, så just nu har bitcoinvärlden ungefär fem månader på sig att svalna.

Detta ger också tid att uppdatera programvara till den senaste versionen av Bitcoin Core, som kommer med aktiveringslogik för den mjuka gaffeln.

När bitcoin når block 709,632 aktiveras Taproot officiellt. Det förväntas ske i mitten av november.

När aktivering sker kommer alla uppdaterade noder och enheter att göra transaktioner med det uppdaterade protokollet.

Därefter beror framtiden verkligen på utvecklarna och hur de väljer att bäst använda de nya funktionerna.

Oavsett vad de väljer att fokusera på, kommer Taproots förbättringar utan tvekan att innebära en bättre övergripande upplevelse för bitcoin-användare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link