Bitcoin stiger efter att Elon Musk säger att Tesla kommer att acceptera Bitcoin igen när gruvarbetare använder 50% ren energi


Bitcoin är på språng igen tack vare en Elon Musk-tweet.

Teslas VD och Dogecoin-älskare sa i ett tweet på söndag att Tesla ”kommer att återuppta tillåtelsen av Bitcoin-transaktioner” om och när det finns ”bekräftelse på rimlig (~ 50%) ren energianvändning av gruvarbetare med en positiv framtida trend.” Bitcoin poppade nästan 1% efter tweeten till $ 37,650.

Tweeten var ett svar på en CoinTelegraph-berättelse om Magda Wierzycka, VD för fintech-företaget Sygnia, som anklagade Musk för ett Bitcoin-pump- och dumpningsschema efter att Tesla köpte 1,5 miljoner dollar i BTC och sedan, i Wierzyckas summering, ”sålde en stor del av sin exponering vid toppen. ”

Musk avfärdade Wierzyckas kritik som ”felaktig” och tillade att Tesla ”bara sålde ~ 10% av innehaven för att bekräfta att BTC kunde avvecklas enkelt utan att flytta marknaden.” (Musk sa i april att Tesla ”sålde 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa Bitcoin likviditet som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen.”

Under det senaste året har Musks tweets upprepade gånger flyttat kryptopriser, både upp och ner.

Teslas Bitcoin-köp i februari gav ett lyft för både Bitcoin och TSLA-aktien, men sedan hans överraskande tweet i maj att Tesla inte längre kommer att acceptera Bitcoin på grund av miljöhänsyn föranledde en stor tillbakadragning som fortsatte när han fortsatte att tweeta sina bekymmer om Bitcoin.

Under tiden har han gynnat meme token Dogecoin istället, och hans Doge meme tweets har upprepade gånger ökat DOGE.

Prisdiagram visar att Elon-effekten på kryptopriser lever som alltid. Efter Musks tweet på söndag bröt Bitcoin igenom motståndsnivån 35 000 dollar till 36 000 dollar för första gången sedan början av den senaste baisseartade trenden i april.

Debatten om Bitcoins miljöpåverkan har blivit starkare och hetare under det senaste året och har fått kritiker att kräva mer Bitcoin-gruvdrift som använder förnybar (eller ”ren”) energi. Den nuvarande delen av Bitcoin-gruvdrift som redan använder förnybar energi är i tvist. En rapport från Cambridge Centre for Alternative Finance från 2020 uppskattade att 39% av Bitcoin-gruvdrift använder förnybar energi, medan en rapport från CoinShares, ett kryptoinvesteringsföretag, 2018 höll siffran på 77,6%.

Vid något tillfälle mellan att Tesla köpte 1,5 miljarder dollar i Bitcoin i februari och Musk ryggade ifrån det i maj blev verkställandet tydligt orolig för energianvändningen av Bitcoin-gruvdrift och hur det skulle kunna skada Teslas gröna bild.

Vid Bitcoin 2021-konferensen i Miami förra veckan var sånger av “Fuck Elon”, liksom t-shirts med samma fras, populära. Men om Tesla är villig att återanvända Bitcoin, kanske Bitcoiners inte bryts upp med Musk för gott.

Source link