Bitcoin sjunker kraftigt efter att Tesla avbryter BTC-betalningar

[ad_1]

Bitcoin (BTC) minskade avsevärt den 12 maj. Medan den återupptog sin nedåtgående rörelse under de tidiga timmarna den 13 maj, har den sedan studsat tillbaka över supportområdet för $ 48 000.

Nedgången kom strax efter att Tesla meddelade att man hade slutat acceptera BTC som betalningsalternativ.

Betydande BTC-nedgång

BTC minskade avsevärt igår och föll från högsta $ 58.000 hela vägen till ett lägsta av $ 48.600. Minskningen fortsatte tidigt på morgonen tills det lägsta värdet på 46 000 $ nåddes. Supportområdet på $ 48 000 har funnits sedan början av mars 2021.

BTC har dock återhämtat sig till högst 51 247 dollar och håller på att skapa en hausse-hammarstake.

Trots nedgången kan tekniska indikatorer fortfarande betraktas som hausse. Även om RSI har passerat under 50 är MACD fortfarande positiv. Om det skulle gå över till negativt territorium skulle det vara första gången det gör det sedan oktober 2020.

BTC-diagram av TradingView

Pågående retracement

Sextimmarsdiagrammet visar redan en haussishammare på plats.

Det finns emellertid ett mycket betydande motståndsområde mellan $ 52730 och $ 54340, vilket skapades av 0.5-0.618 Fib retracement-nivån. Det är också ett horisontellt motståndsområde.

Därför, tills BTC lyckas bryta igenom motståndszonen $ 52,730- $ 54,340, kan trenden inte betraktas som hausse.

Dessutom faller både RSI och MACD fortfarande och ger inga hausseartade vändningstecken.

BTC-diagram av TradingView

BTC Wave Count

Gårdagens nedgång ogiltigförklarade möjligheten att en hausseartad impuls började den 25 april. Därför antyder det mest troliga scenariot att detta är en sicksackkorrigering där BTC för närvarande befinner sig i C-vågen.

Ett potentiellt mål för rörelsens botten finns på 41 567 dollar. Detta stämmer överens med stödlinjen för en fallande parallell kanal.

Efter detta förväntas ett steg uppåt.

BTC-diagram av TradingView

På längre sikt är detta antagligen A-vågen med antingen en långvarig platt korrigering (röd) eller en fjärde vågstriangel (orange).

För närvarande kan det inte fastställas vilket mönster som kommer att ske.

När hela mönstret är klart kan ytterligare en uppåtgående rörelse mot en ny all-time fortfarande inträffa.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Medan ytterligare en kortsiktig nedgång kan inträffa inom de närmaste dagarna är det inte troligt att detta är toppen av den större uppåtgående rörelsen för bitcoin.

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link