Bitcoin-prishoppar med godkännande av Taproot-uppgradering och nya muskotweets

Bitcoins pris steg till över 39 000 dollar när gruvarbetare godkände Taproot-uppgraderingen, och Musk sa att Tesla kommer att återinföra bitcoinbetalningar efter mer ren energianvändning.

Bitcoins pris hoppade kraftigt till över 39 000 dollar när två betydande utvecklingar inträffade på marknaden. Först har Taproot-uppgraderingen fått godkännande från bitcoin-gruvarbetare den 13 juni och är planerad till en novemberlansering. För det andra sa Elon Musk att Tesla skulle göra det stödbetalningar i bitcoin än en gång när gruvindustrin använder mer ren energi.

Nyheten har dragit bitcoin ur en nedåtgående nedgång, som föll ut av några tweets relaterade till gruvdrift som Musk gjorde tidigare i år. Marknadens främsta tillgång har försvunnit med ungefär 50% av dess ATH-värde på cirka 64 000 dollar.

Marknaden kan hitta nya supportnivåer?

Taproot-uppgraderingen är en av bitcoins viktigaste uppgraderingar de senaste åren. Gruvarbetare signalerade sitt stöd för det genom att ange det i brytade block – med över 99% godkännande. Uppgraderingen kommer att ske i blockhöjd 709 632, vilket förväntas i november. Taproot förbättrar skriptfunktioner och integritet.

När det gäller Tesla sa Musk att bitcoinövergångar skulle återinföras när cirka 50% av energin som används i gruvindustrin blir ren – med en ”positiv framtida trend”. Flyttet har utan tvekan bidragit något till bitcoins prisökning, men det är svårt att motivera exakt hur mycket.

Musks uttalanden kommer ändå att irritera vissa inom kryptovalutaindustrin, som har lamslått Teslas VD för sina tweets, som de kallar okunniga – särskilt hans uttalanden om att förbättra Dogecoin-nätverket. Vidare har kryptovalutainsidare chedd Musk för hans tweets, som de säger har en effekt på marknaden med tanke på hans inflytande.

Vitalik Buterin tog också upp Musks kommentarer om skalbarhet och sa att det inte var så enkelt som att ändra siffror. Motreaktionen mot Musk har varit hård – och nu kommer det nyligen lanserade Bitcoin Mining Council inte att involvera honom.

Bitcoin Mining Council lanserar – sans Musk

MicroStrategys VD Michael Saylor meddelat den 13 juni att Bitcoin Mining Council skulle ha sitt första möte. Att säga att det ”välkomnar alla Bitcoin-gruvarbetare att gå med”, är detta råd en grupp individer och organisationer som kommer att fokusera sina insatser på att främja öppenhet, dela bästa praxis och uppmuntra utbildning i gruvdrift.

Rådet diskuterar energidebatten, nätverksdynamiken, Kinas gruvpolitik, nordamerikanska gruvutveckling, tekniska trender och branschutsikter. Medlemmar inkluderar bland annat MicroStrategy, Galaxy Digital, HUT8 och Riot.

Vanliga frågor och svar på sidan om gruvrådet hänvisar specifikt till Musk och säger att han inte har någon roll på den. Omfattningen av hans engagemang, säger de, var bara att gå med i en utbildningsanrop med en grupp nordamerikanska företag.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link