Bitcoin överträffar Facebook i börsvärde till 1,14 biljoner dollar

Bitcoin (BTC) har överträffat den ledande sociala medieplattformen Facebook i värde genom marknadsvärde.

En Tweet från Binance VD Changpeng Zhao (CZ) tidigare på lördag morgon väckte detta till sina anhängare. Tweeten länkar till data som visar att BTC, som redan är världens mest värdefulla kryptovaluta efter marknadsvärde, nu rankas som 6: e i världen för alla företag. Med en börsvärde på över 1,1 biljoner dollar den 17 april slår BTC ut Facebooks 869 miljarder dollar. Det ligger nu bara under Apple, Microsoft, Amazon och Google.

CZ avslöjade i en intervju tidigare denna månad att nästan 100% av hans nettovärde, nästan 2 miljarder dollar, investeras i kryptovaluta.

Är allt bra för BTC?

BTC har nått nya rekordhöga nivåer hela veckan denna vecka. En trend som började när kryptovalutan steg över 60 000 dollar. Försök från föregående helg och till och med på måndag hindrades av ett motståndsområde. Inte för länge, dock – det slog igenom på onsdagen för att slå en ny ATH på $ 64 854.

Det här låter kanske bra och bra, men i vissa delar av världen ser det inte så positivt ut för BTC. Till exempel i Turkiet. Det rapporterades på fredag ​​att Turkiets centralbank har antagit ett förbud mot betalningar av kryptovaluta. Ett förbud som vissa spekulerar är orsaken till ett prisfall i BTC och Ether (ETH). Efter nyheten om förbudet minskade BTC med 4,6%.

Andra milstolpar för kryptomarknadsvärde

Det handlar inte bara om BTC. Det har varit en händelserik vecka för altcoins och utbytesplattformar, i termer av vinster och marknadstak.

Den meme-inspirerade kryptovalutan Dogecoin (DOGE) steg till exempel i värde den här veckan i en serie av heltidshöjder. Det krossade tidigare rekord och ökade totalt med 330% mellan 9 och 16 april, med en ATH på 0,48 dollar. Hjälpt med av en Tweet från Teslas VD Elon Musk som gick ut på torsdag. Allt detta har placerat DOGE i topp 10 kryptotillgångar efter marknadsvärde. För närvarande på 8: e plats den 17 april ligger DOGEs marknadsvärde på 38 miljarder dollar.

Coinbase är inte en obetydlig väg framåt på 63 miljarder dollar. Kryptovalutans handelsplattform debuterade på aktiemarknaden den här veckan. Den stängde sin första handelsdag till $ 328, mer än 30% mer än börsintroduktionen, efter det med $ 323 den andra dagen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link