Bitcoin Mining-svårigheter kommer att sjunka efter Kinas nedslag

Svårigheten med Bitcoin gruvdriften är planerad att sjunka med rejäla 27% efter den massiva utvandringen av kinesiska gruvbassänger, enligt Uppskattning av Bitcoin-svårighet.

Som namnet antyder är Bitcoins gruvproblem den totala komplexiteten i beräkningar som krävs för att producera ett nytt block var tionde minut – som blockkedjan ursprungligen utformades för att göra av Bitcoins skapare Satoshi Nakamoto.

Men eftersom Bitcoin-blockkedjans hashfrekvens – den totala datorkraften i nätverket – kan variera avsevärt, justerar gruvsvårigheten automatiskt (“retargets”) sig var 2016 kvarter – eller ungefär en gång per två veckor. Detta beror på att när nya gruvsystem läggs till i nätverket kan block produceras snabbare än ursprungligen tänkt – och svårigheten ökar för att kompensera för det.

Vid detta tillfälle tas dock gruvsystem bort från spel i stor skala.

Kinas nedbrytning av Bitcoin-gruvdrift

Nedgången i Bitcoins gruvsvårigheter kommer på hälarna av en massiv tillslag om Bitcoin-gruvdrift i Kina.

Över kinesiska provinser inklusive Sichuan, Yunnan, och Qinghaihar lokala gruvarbetare tvingats ta sin hårdvara offline. Samtidigt Kinas centralbank förbjudna betalningsplattformar och banker från alla kryptovaluteaktiviteter. Förutom att väcka en betydande minskning av kryptopriser över hela linjen, katalyserade Kinas handlingar också plötsligt kollaps av Bitcoins hashfrekvens.

Och allt detta medan Kina stod för omkring 65% av Bitcoin-nätverkets hashfrekvensenligt vissa uppskattningar. Som ett resultat sjönk produktionen av nya Bitcoin-block till en per 20 minuter eller till och med långsammare, data från block explorer Blockchain.com visar. I detta ljus krävde blockkedjans svårighet verkligen en betydande “inställning” för att få blocktiderna tillbaka på rätt spår.

Men även den kommande nedgången på 27% kanske inte är den slutgiltiga ännu, enligt Roman Nekrasov, medgrundare av det industriella gruvdatacentret LAZM.

“Avstängningen av kinesiska datacenter kan orsaka mer än en minskning av svårigheten för Bitcoin-nätverket,” berättade Nekrasov Avkryptera. “Den förväntade nedgången på 27% i morgon är inte slutgiltig. Om den nuvarande hashgraden inte ändras de närmaste två veckorna, kommer gruvsvårigheten att minska med ytterligare 20% i mitten av juli.”

Han förklarade att en sådan minskning kan “kompensera något” för den senaste tidens nedgång Bitcoins pris och bidra till att öka andra gruvarbetares intäkter i termer av 1 terahash per dag. Å andra sidan innebär minskade svårigheter risker för ytterligare nedåtgående tryck på priset på Bitcoin.

“I mitten av juli kan vi se en ny våg av Bitcoin-korrigering, proportionell mot ökningen av myntutmatningen”, varnade Nekrasov.Source link