Bitcoin Mining Council Survey Findings Fokus på hållbarhet

Bitcoin Mining Council (BMC) tillkännagav resultaten från sin första kvartalsundersökning med fokus på två viktiga mätvärden, elförbrukning och hållbar kraftmix.

BMC är ett frivilligt globalt forum för bitcoin-gruvföretag och andra företag i branschen. Det avslöjade att det framgångsrikt samlat hållbar energiinformation från över 32% av det nuvarande globala Bitcoin-nätverket.

Enligt undersökningsresultaten använder BMC-medlemmar och undersökningsdeltagare för närvarande el med en 67% hållbar kraftmix. Baserat på detta beräknas den globala gruvindustrins hållbara elmix växa med cirka 56% under andra kvartalet 2021. Detta gör den till en av de mest hållbara industrier världen över. Offentliggörandet av dessa uppgifter markerar också BMC: s första kvartalsversion, grundad i maj 2021.

Bitcoin Mining Council-beståndsdelar

BMC grundades av några av de största gruvföretagen i branschen tillsammans med MicroStrategy. I ett uttalande berömde MicroStrategys VD Michael Saylor skapandet av BMC. Han sa att det var ett viktigt steg för att få mer insyn och förståelse för kryptovaluta gruvindustrin. Han tillade sedan att frivilligt inlämnande av gruvdata från branschdeltagare kommer att hjälpa till att avmystifiera bitcoinbrytningsindustrin.

”Det gläder mig att se att gruvindustrin i bitcoin har samlats, frivilligt, för att tillhandahålla kritisk information till allmänheten och beslutsfattare, särskilt när det gäller att klargöra vanliga missuppfattningar om arten och omfattningen av Bitcoins energianvändning”, säger Saylor.

Darin Feinstein, grundare av Blockcap och Core Scientific, betonade att undersökningen kom i ett avgörande ögonblick. Det belyser en ogenomskinlig industri medan sådan gruvdrift drivs ut ur Kina. Feinstein betonade att trots att Kina stör 60% av det globala Bitcoin-nätverket, ”upplevde det noll driftstopp, inga räddningar, har inte registrerat några konkurser och helt enkelt anpassat sig genom att omplacera sin infrastruktur till regioner som har större friheter.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link