Bitcoin Mining Companies Eye Nordamerika, när Kinas regler växer

De senaste nedbrotten från Peking för att bekämpa Bitcoin (BTC) -brytning har flyttat fokus för företag som producerar gruvhårdvara till Nordamerika och Centralasien.

Bitcoin-gruvdrift är ett stort företag för många i Kina, men nya regler kan driva dem och hårdvarutillverkarna ut ur regionen. Gruvearbetare behöver datorutrustning som är utformad speciellt för att bryta bitcoin. Men med nya regler som kommer från regeringstjänstemän kan både gruvarbetare och utrustningsleverantörer vara på språng.

På fredag ​​lovade Kinas centralregering att minska mängden bitcoinbrytning och handel på grund av miljöproblem. Bestämmelser har ökat i flera år när landet, som bryter mer än hälften av världens kryptotillförsel, försöker regera i energiförbrukningen för gruvdrift. Detta tillkännagivande fick ett antal gruvarbetare att packa ihop sin verksamhet och gå till grönare och mer tillåtna betesmarker.

Gruvdrift som flyttar från Kina

Ebang International, en tillverkare av datachip i Hangzhou, sa till Reuters att “gruvmaskiner kommer fortfarande att vara bristfälliga” om den inhemska försäljningen försvinner. Med nyheterna om Nvidia som ändrar deras GPU-kapacitet för att begränsa deras användning i kryptogruva är Ebang verkligen på något.

De tillade att den globala påverkan kommer att minimeras, eftersom de flesta kinesiska gruvarbetare helt enkelt flyttar verksamhet utomlands. Därigenom säkerställs bitcoinbrytning av kinesiska gruvarbetare som använder kinesiska riggar fortsätter någon annanstans.

Alex Ao, vice vd för tillverkaren av krypchipschip Innosilicon Technology, tror att flytten kommer att gynna utländska gruvarbetare mycket. “Platser som Nordamerika och Centralasien har fördelar när det gäller strömförsörjning och politiskt stöd”, säger Ao. Han uttalade också sin tro på att kinesiska gruvarbetare helt enkelt kommer att flytta någonstans med mjukare regler.

Ett exempel på en kinesisk gruvdrift som samarbetar med enheter någon annanstans är den från Shenzhen-baserade BIT Mining Ltd. Just förra veckan meddelade den ledande kryptogruppenheten att de hade gått ihop med Dory Creek LLC för att investera i ett kryptogruvcenter i Texas. En vecka senare meddelade de ett liknande projekt i Kazakstan med en lokal investeringspartner.

Attraktiva alternativ

Både Nordamerika och Kazakstan är attraktiva alternativ för bitcoin-gruvvärlden på grund av deras tillgång till energiresurser. Senior VP för Canaan Inc, Edward Lu, förklarar:

“Strategin bör vara att på ett strikt sätt utveckla marknader som Kazakstan, Kanada och Nordeuropa, där energiresurserna är rikliga och billiga, medan reglerna är tydliga och förutsägbara.”

Kazakstan hoppas att denna nya industri kommer att bidra till att öka deras ekonomi som länge varit beroende av olja. Kazakstansbaserade Hive Mining har redan hävdat att de fick många förfrågningar från bitcoin-gruvarbetare den här veckan för att hyra gruvmaskinutrymme för användning.

Som förväntat är många kinesiska gruvarbetare upprustade med dessa regler, en namnlös källa citerades för att säga: “Så länge gruvverksamheten inte är olaglig, ska du inte döda industrin med bara några ord från tjänstemän.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link