Bitcoin Mining blir 16% enklare eftersom kinesiska gruvarbetare förväntar sig att krascha

[ad_1]

I korthet

  • En kinesisk regeringsåtgärd mot Bitcoin-gruvdrift skrämmer bort gruvarbetare.
  • Gruvsvårigheten minskade med 16%.

Bitcoins gruvsvårigheter minskade med 16% på söndagen till 21 biljoner, den kraftigaste minskningen i år. Rättelsen tyder på att kinesiska gruvarbetare drar ur kontakten i förväg för ytterligare nedslag på gruvdrift från regeringen.

Bitcoin-gruvproblem mäter hur mycket datorkraft som krävs för att producera nya Bitcoin. Nätverket justerar svårigheten (ungefär) en gång var fjortonde dag för att återspegla nivån på konkurrensen bland gruvarbetare. Lägre gruvproblem indikerar mindre konkurrens.

Mer än 75% av gruvarbetarna som validerar Bitcoin-transaktioner är baserade i Kina. I fredags lade regeringen Bitcoin-gruvdrift till en lista över industrier som krävde övervakning för att skydda ekonomin.

Strax efter begränsade Huobi och OKEx kinesiska kunder från vissa tjänster. En talesman för Huobi berättade Avkryptera att begränsningarna var ett svar på regeringens anmärkningar. Sa OKEx Avkryptera dess begränsningar syftade till att vara förenliga med tillsynsmyndigheterna.

Enligt regeringens källor berättade Kinesisk publikation Caixin att regeringen är orolig för att krypto kommer att skada icke-utbildade investerare och föredrar att använda el- och datachipsen för att användas någon annanstans.

Inre Mongoliet har redan börjat slå ner. Regionens autonoma regering överväger enligt uppgift att lägga till Bitcoin-gruvarbetare till svartlistor för sociala krediter och har föreslagit återkallande av telekommunikationslicenser för gruvarbetare.

Dagens justering ökade också den genomsnittliga tid det tar att producera ett block till 11 minuter och 55 sekunder – nästan fyra minuter längre än den 13 maj, då blockproduktionen var i genomsnitt 8 minuter och 14 sekunder.

Vid den tidigare justeringen den 13 maj slog gruvsvårigheten rekordhögt när den steg 21,53% från svårighetsnivåerna som sattes den 1 maj. Vändningen i förmögenheter kändes över hela marknaden.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link