Bitcoin Miner Argo köper två vattendrivna datacenter

I korthet

  • Argo Blockchain har köpt två nya Bitcoin-gruvgårdar.
  • De är i Kanada.
  • Och nästan helt drivs av vattenkraft.

Brittiska Bitcoin gruvföretag Argo Blockchain meddelat Torsdag köp av två datacenter i Kanada. Båda anläggningarna drivs nästan helt av vattenkraft.

Förvärvet av båda webbplatserna är en del av företagets mål att bryta Bitcoin på ett miljövänligt sätt. Argo sa att detta är ”en viktig del av företagets vision om grön gruvdrift.”

Företaget sa också att datacenterna totalt har 20 megawatt effektkapacitet, och att de för närvarande rymmer en ”betydande andel” av Argos gruvutrustning. Under det första kvartalet 2021 gruvade företaget sammanlagt 387 Bitcoin och genererade en omsättning på över 13 miljoner pund.

”Argos köp av datacenter i Kanada representerar ytterligare en milstolpe för företaget när vi strävar efter att ta större kontroll över vår gruvproduktion och kostnadsbas”, säger Peter Wall, vd för Argo.

Avkryptera har frågat Argo hur mycket av dess gruvutrustning som drivs av förnybara källor och kommer att uppdatera denna artikel därefter.

Bitcoins gröna problem

Tidigare i veckan meddelade Teslas VD Elon Musk att EV-tillverkningsföretaget har slutat acceptera Bitcoin som betalning på grund av oro över kryptovalutans koldioxidavtryck.

”Vi är oroliga för att snabbt öka användningen av fossila bränslen för Bitcoin-gruvdrift och transaktioner, särskilt kol, som har de värsta utsläppen av bränsle,” sade Musk i en tweet.

Musk är korrekt. Avkryptera fann att Bitcoins energiförbrukning i stort sett motsvarar 61 miljoner pund bränt kol, 9 miljoner bostads genomsnittliga elförbrukning under ett år eller 138 miljarder mil som drivs av ett genomsnittligt passagerarfordon. Om Bitcoin-nätverket var ett land skulle det rankas bland de 30 bästa länderna i världen efter energiförbrukning.

Med ett sådant koldioxidavtryck har gruvindustrin pressat att svänga till mer förnybara energikällor. Enligt Cambridge universitetet, endast 39% av Bitcoin-nätverket drivs av förnybara energikällor.Source link