Bitcoin Maxi Jack Dorsey Disses ETH trots att Twitter använder Ethereum

I korthet

  • Twitter släppte idag sin egen samling NFT-symboler som körs på Ethereum.
  • Men Twitter-vd Jack Dorsey gjorde det klart att han fortfarande inte skulle investera i Ethereum.
  • Teknikentreprenören är endast lojal mot Bitcoin.

Twitter-vd Jack Dorsey har återigen visat sin hårda lojalitet mot Bitcoin genom att till synes sänka Ethereum – trots att hans eget företag tydligen finner värde i marknadens näst största kryptovaluta.

Twitter idag tappade sin egen samling av icke-fungibla tokens (NFT: er). NFT är unika digitala tokens, som mest skapas via Ethereum nätverk, som kan representera nästan vad som helst på nätet, till exempel konstverk, ljud- eller videoinnehåll.

De 140 Twitter-NFT: erna som släpptes idag representerar mest rörliga bilder av företagets logotyp. Den sociala medieplattformen sa att det skulle ge dem gratis men användare kan sedan lägga dem till försäljning på den Ethereum-baserade NFT-marknaden Rarible.

Men trots utgivningen av de Ethereum-baserade tokens, Dorsey, som är stolt Bitcoin maximalist (någon som bara tror på värdet Bitcoin och undviker alla andra altcoins, ofta kallad ”shitcoins”) sa att han skulle göra det inte investerar personligen i Ethereum.

Efter nyheter om Twitter-NFT: erna, skrev en självbeskriven ”utvecklare och investerare” med namnet ”packanimalETH” att det ”bara var en tidsfråga innan” Dorsey investerade i Ethereum.

Och Dorsey svarade med ett rungande ”nej”

VD: s motsägelsefulla tänkande gick inte förlorade hos angelägna Twitter-observatörer, som Adam Cochran, partner på riskkapitalföretaget Cinneamhain Ventures: ”Med denna nivå av mental gymnastik är jag förvånad över att han inte kommer att representera USA 2021 OS i Tokyo i år, skämtade han.

Det här är inte första gången Dorsey har gjort det klart att han bara skulle lägga sina pengar i Bitcoin, den största kryptovalutan efter marknadsvärde. ”Alla andra mynt, för mig, spelar ingen roll alls,” Sa Dorsey till deltagarna av en Bitcoin-konferens i Miami tidigare denna månad. Han är fortfarande avsedd att göra Bitcoin till ”den inhemska valutan för internet”, sa han, och vill inte ha något att göra med andra kryptovalutor eller deras tillhörande nätverk.

Konstigt nog sålde dock Dorsey själv först i mars första tweet någonsin som en NFT för 2,9 miljoner dollar i Ethereum. (Även om han sa att han omedelbart konverterade dessa medel till Bitcoin innan han donerade dem till välgörenhet.)

VD, som också driver Square, ett kryptovänligt digitalt betalningsföretag som har använt 220 miljoner dollar på Bitcoin under det senaste året har också antytt de olika sätten han planerar att använda ”blockchain” för att förbättra sina affärer.

Tidigare denna vecka sa Dorsey till exempel att Square, som har en majoritetsandel i Jay-Zs streamingtjänst Tidal, lekte med idén om att föra NTF till musikindustrin. ”Anden i vad NFT representerar, andan att bara titta kritiskt på hur artister kompenseras, och att bevisa det, är något som vi vill spendera mycket tid och mycket av vårt fokus på framåt,” sa han en Twitter Spaces-diskussion.

Dorsey har också sagt att han vill använda blockchain för att ”decentralisera” Twitter genom ett initiativ som heter Blue Sky. Men hur Dorsey planerar att åstadkomma allt detta med bara Bitcoin är fortfarande ett mysterium.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link