Bitcoin kraschar 12% när Kina upprepar gruvdrift

Bitcoin drabbades av sin andra bit av baisse nyheter från Kina på under en vecka.

Den här gången har Kinas finanskommitté lagt till Bitcoin-gruvdrift som en nyckelsektor att övervaka i ett försök att ”resolut förebygga och kontrollera finansiella risker.”

Mötet övervakades av Liu He, vice premiärminister för Folkrepubliken Kinas statsråd. Av de fyra vicepremierna som rapporterar till statsrådets premiär är Liu He den lägst rankade. Han är också chef för Central Financial and Economic Affairs Commission till det kinesiska kommunistpartiet.

Rapporten innehåller en tvättlista över andra aktiviteter utöver Bitcoin-gruvdrift, inklusive reformen av små och medelstora finansinstitut, dämpar effekterna av olagliga värdepappersaktiviteter och ”reagerar effektivt på importerad inflation.”

Detta är första gången som statsrådet uttryckligen talar om Bitcoin-gruvdrift.

Trots rapportens breda natur sjönk Bitcoin med 12%. Kryptovalutans pris har sedan dess återhämtat sig till cirka 37 800 dollar, en förlust på nästan 8% under det senaste dygnet.

På onsdagen drog en liknande nyhet den ledande kryptovalutan ner till $ 30.000. Vid den tiden upprepade en grupp av tre betalningar och finansiella föreningar centralbankens ursprungliga förbud från 2017. De tre föreningarna var National Internet Finance Association of China, China Banking Association och Payment and Clearing Association of China.

Källor tyder på att den senaste kraften mot Bitcoin-gruvdrift kommer att begränsas till verksamheter som inte använder vattenkraft.

Antalet koldrivna gruvutrustningar i Kina är betydande. En översvämmad kolgruva i Xinjiang-regionen förra månaden utlöste en kraftig nedgång i Bitcoins hash-hastighet, mätvärdet som används för att bestämma hur mycket processorkraft Bitcoin-nätverket använder.Source link