Bitcoin kommer till banken nära dig tack vare NYDIG och FIS

[ad_1]

Kryptovalutaförvaringsföretaget NYDIG har samarbetat med fintech behemoth Fidelity National Information Service för att tillåta amerikanska banker att erbjuda bitcoin (BTC) 2021.

Bitcoin är redo att ta ytterligare ett stort steg framåt i sin strävan mot bred acceptans och användning. För första gången kommer utvalda amerikanska banker snart att kunna köpa, hålla och sälja BTC via befintliga konton. Detta är enligt kryptoförvaringsföretaget NYDIG.

NYDIG, ett dotterbolag till NYC-baserad kapitalförvaltare Stone Ridge, meddelade sitt partnerskap med fintechföretaget Fidelity National Information Services (FIS) för att hjälpa till med deras projekt.

Ett annat stort steg för kryptovaluta

Chefen för banklösningar på NYDIG, Patrick Sells, har meddelat att hundratals banker redan har anmält sig till programmet. Majoriteten av dessa banker som har anmält sig är mindre institutioner, men NYDIG är i samtal med några av de största bankerna i Nordamerika i hopp om att få dem ombord. Sells sa:

”Det vi gör är att göra det enkelt för amerikaner och företag i vardagen att kunna köpa bitcoin genom sina befintliga bankrelationer. Om jag använder min mobilapp för att göra hela min bankverksamhet har jag nu möjlighet att köpa, sälja och hålla bitcoin. ”

Fram till denna tid tvingades nya bitcoinhandlare att lita på appar och hitta betalningslösningar från tredje part. Nu, istället för att behöva lära sig att navigera i ett helt nytt system, kan kunder bara få tillgång till kryptovalutor via sin nuvarande bank.

Amerikanska banker är äntligen redo att införliva digital valuta

Traditionella banker och kryptovalutor spelar vanligtvis inte bra tillsammans. Hittills har de flesta banker motstått frestelsen att dyka in på den digitala valutamarknaden. Det verkar som att amerikanska banker nu har ändrat melodi och antagit en ”om du inte kan slå dem, gå med dem” -mentalitet.

Banker ser på att kunder drar ut mer och mer pengar för att skicka till kryptobörser. Dessa börser tar pengar från fickorna på traditionella banktjänster med små tecken på att sakta ner.

”Det här är inte bara bankerna som tänker att deras kunder vill ha bitcoin, de säger:” Vi måste göra detta för att vi ser uppgifterna ”, säger Yan Zhao, president för NYDIG. ”De ser insättningar som går till Coinbases och Galaxies och Krakens i världen.”

Med mindre banker som hoppar ombord kan industrigiganter som Bank of America möta press från sina kunder att följa en liknande väg och införa kryptovaluta. Hittills har dessa institutioner inte precis ignorerat digital valuta, men de har ännu inte helt omfamnat den.

Morgan Stanley var en tidig bank för att erbjuda BTC-medel till kunder. Goldman Sachs tillkännagav sina planer på att göra detsamma inom kort. Till och med företag som JPMorgan, vars VD Jamie Dimon kallade bitcoin ett ”farligt bedrägeri” 2017, utforskar kryptoalternativ.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link