Bitcoin Hashrate faller 17% över natten efter China Mining Crackdown

I korthet

  • Bitcoins hashrat föll med 17% på 24 timmar.
  • De bästa gruvpoolerna har påverkats.

Mängden gruvkraft som stöder Bitcoin minskade med 16,94% under det senaste dygnet efter myndigheter från Kinas Sichuan-provins drog ut kontakten på 26 gruvgårdar.

Fallande hashrates kan skada Bitcoins pris. I april minskade avbrott i Xinjiang Bitcoins hashrate med 30% och bidrog till en nedgång på 10 000 dollar Bitcoins pris.

Den här gången föll Bitcoin med 5,71% till 34 205 dollar. Det är ett mindre uttalat dopp än många av topp 20 mynt efter marknadsvärde.

Vissa gruvbassänger drabbades hårdare av avstängningarna än andra, mer diversifierade pooler. Data från BTC.com visar att gruvpoolen BTC.TOP föll från den 11: e till den 15: e största gruvpoolen efter att ha förlorat 51,39% av sin hashrate. Den största poolen, Antpool.com, förlorade 14% av sin hashrate.

Framtiden för kinesisk Bitcoin-gruvdrift ser dyster ut. Det är en stor sak för Bitcoin; Enligt vissa uppskattningar kommer cirka 65% av all beräkningskraft som stöder Bitcoin blockchain från Kina.

Särskilt Sichuan är mycket populärt under större delen av året. Gruvarbetare drar från den överflödiga billiga vattenkraften som genereras av stora dammar.

Under resten av året migrerar många gruvarbetare till Xinjiang, där det kalla vädret svalnar de gruvarbetare som gillar koldrivna energikällor. Det sparar elkostnader.

Men inte längre. Xinjiang beordrade att flera kryptogruvgårdar skulle stängas den 9 juni – en av flera avstängningsorder över hela landet.

Kina tycker att Bitcoin-gruvdrift är ett enormt slöseri med energi och producerar inget användbart. Advokater hävdar att en användning av betalningsnätverket är att hjälpa människor att komma runt övervakningsländer, som öh, Kina.Source link