Bitcoin faller under 50 000 dollar: en priskorrigering eller ett resultat av Bidens skatteförslag?

I korthet

  • Bitcoin har sjunkit under 50 000 dollar.
  • President Biden har föreslagit en höjning av kapitalvinstskatten i USA.

Bitcoin priset har sjunkit till cirka 48 200 dollar. Det är Bitcoins lägsta pris sedan 8 mars, och en minskning med 33% från den högsta tiden på 64 445 dollar den 14 april.

Andra kryptovalutor har presterat ännu sämre än Bitcoin: Ethereum, XRPoch Uniswap har fallit med minst 10% under det senaste dygnet.

Ett tillkännagivande som tillskrivs nedgången till president Bidens senaste förslag om att höja kapitalvinstskatten – tas ut när vinst eller förlust görs vid försäljning av en tillgång, till exempel Bitcoin. Förslaget skulle öka kapitalvinstskatterna för de rikaste amerikaner till 40%.

Enligt CNBC, Skulle Bidens förslag beskatta långsiktiga kapitalvinster – de som uppkom genom försäljning av tillgångar som innehas i mer än ett år – som vanlig inkomst, och skulle gälla för dem med mer än 1 miljon dollar i årlig inkomst. Kortfristiga kapitalvinster beskattas redan som vanlig inkomst.

Denna skattesats, som skulle vara högre än den högsta federala skattesatsen på inkomst, har väckt oro bland krypto handlare. Enligt gällande amerikansk lagstiftning måste amerikanska skattebetalare betala kapitalvinstskatter när de köper eller säljer kryptovalutor.

Trots att han är hyllad som en värdebutik oberoende av regeringar och politik är det inte ovanligt att Bitcoin reagerar på verkliga nyheter. Curtis Ting, Krakens Europadirektör, berättade Avkryptera, ”Detta kommer inte att vara första gången marknaden ger ett knep-junk-svar på verkliga händelser, och det kommer definitivt inte att vara den sista.”

Avi Felman, huvudhandlare och portföljförvaltare på BlockTower Capital, berättade Reuters, ”I slutändan går nyhetsbaserad försäljning i allmänhet om.”

Vad mer kan ha orsakat kryptos nedgång?

Bidens skatteförslag kommer säkert att ha orsakat oro för kryptodagshandlare, men det finns också andra faktorer som spelar.

En sådan faktor är investerarnas psykologi. Krakens berättade handelslag Avkryptera att de har observerat ”betydande” försäljning efter att Bitcoin sjönk under $ 50 000. ”Även om det är frestande att titta på nyhetscykeln verkar det mer troligt att den tekniska och psykologiska betydelsen av $ 50 000-nivån är mest relevant”, säger Jonathon Miller, Krakens vd för Australien.

Prisfallet är det senaste i en lång rad av korrigeringar. I februari i år sjönk Bitcoins pris 10 000 dollar på en enda dag och registrerade den största dagliga droppen som kryptovalutan någonsin har sett. Priskorrigeringar – särskilt på tjurmarknader –är inte ovanliga.

Vid den tiden berättade Bitcoin-analytiker vid Quantum Economics, Jason Deane Avkryptera. ”Ett Bitcoin-dopp som detta är precis vad läkaren beställde. Vi ska dansa i det, och när det slutar blir vi fräschare, lättad, energisk och redo att gå igen. ”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link