Bitcoin faller 9%, ETH 8% i lördag morgon Dip

Som en vandrare som tappade fot på en förrädisk väg, Bitcoin tumlade nerför berget på lördag morgon och sjönk till så låga som $ 30194, enligt mätplatsen CoinGecko. Bitcoin nuvarande pris är $ 30 884, vilket markerar en nedgång på 8,8% under det senaste dygnet.

Ethereum, den näst största kryptovaluta, hade också en olycklig start på helgen. Det sjönk med 8% till lägsta priser på 1 718 dollar innan det zippades tillbaka till sitt nuvarande pris, 1 772 dollar. Sammantaget markerar detta en nedgång på 7,9% under det senaste dygnet och en kollaps med 21% under den senaste veckan.

Andra följde i kölvattnet av de två bästa mynten, som utgör lejonens andel av marknaden. Binance Coin föll med 6,8%, Cardano med 7,5%, Dogecoin med 7,8% och Polkadot med 8,7%.

Detta resulterade i en minskning av det globala börsvärdet på 10% för alla kryptovalutor, som nu vilar på 1,29 biljoner dollar.

Varför kraschade kryptomarknaden?

Helgerna tenderar att vara mer volatila eftersom de institutionella investerarna som räddar marknaden från kollaps och tempererar den mot upprörande breakouts är borta från deras skrivbord.

Vissa analytiker tror att upprördheten kan härröra från en av största utgången av optioner för Bitcoin och Ethereum. De 3,8 miljarder dollar i optionskontrakt, som undertecknades för många månar sedan, ger köpare valet att lösa in all den krypten, som de kan dumpa på marknaden om de så önskar.

”Jag tycker att det är troligt [it is causing volatility] eftersom det är det största alternativet någonsin som löper ut [for Ethereum], Berättade Ki Young Ju, VD för CryptoQuant, som tillhandahåller data för investerare Avkryptera i går.

Så, vart ska du gå vidare? Singapores kryptovalutaföretag QCP Capital förutsagt idag skulle Bitcoin snart vända till 39 400 dollar, och det ETH skulle återgå till toppen av $ 2.550. Deribit’s Bitcoin futures marknaden är mindre optimistisk, och näringsidkare är överens om att Bitcoin bör återgå till endast 33 220 dollar vid den här tiden nästa år.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link