Bitcoin faller 8% efter plötslig marknadsstörning

[ad_1]

Bitcoin, världens bästa kryptovaluta, föll med 8% till 36 300 $ idag.

Bitcoins pris nådde en topp på 40 000 dollar igår strax efter att president Biden meddelade att USA kommer att spendera 6 biljoner dollar nästa år för att rädda ekonomin från effekterna av koronaviruspandemin. Det är de högsta uthålliga amerikanska regeringsutgifterna sedan andra världskriget.

Spara för några avvikelser, alla de 100 bästa mynten per börsvärde har minskat med cirka 10% under det senaste dygnet. Data från CoinMarketCap visar att nedgången började klockan 5 UTC och ökade klockan 10.

Ethereum, den näst största kryptovalutan efter börsvärde, handlas för närvarande för $ 2500, en nedgång på 10,21% på en dag och 8,60% på en vecka.

Den fjärde största kryptovalutan, Binance Coin, har minskat med 11% sedan igår och handlades nu för 329 dollar. Priset har sjunkit nästan 15% under den senaste veckan.

Cardano minskar med 11,36%, även om blockchain precis lanserat testnätet för dess efterlängtade smart kontrakt plattform, som så småningom kommer att göra nätverket till en direkt konkurrent till Ethereum.

XRP föll med 12% i pris och blev den sjunde största kryptovalutan efter marknadsvärde; myntet ersattes av Dogecoin, nu den sjätte största med ett börsvärde på 41 miljarder dollar.

Det är oklart vad som ligger bakom kraschen. Små träffar kom från Burger Swap, den Binance Smart Chain-baserade decentraliserade börsen, som igår kväll hackades för 7,2 miljoner dollar, och kritik mot Japans centralbanksguvernär mot Bitcoin.

Tidigare denna månad var orsakerna bakom krascherna mycket tydligare. Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, kasserade Bitcoin som miljövänligt, vilket fick priset att kollapsa från toppar på cirka $ 64 000 förra månaden.

Då sänkte dåliga nyheter från Kina priset till $ 30.000; först stödde nationella betalningsinstitutioner ett 2017-förbud mot att betjäna kryptoföretag, och sedan stödde regeringen en hård nedbrytning av Bitcoin-gruvdrift och handel.

Men ursprunget till dagens krasch, även om det inte är lika dramatiskt, är mindre uppenbart.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link