Bitcoin Exchange LocalBitcoins lägger till Dogecoin, Cardano och mer

Peer-to-peer Bitcoin handelsplattform LocalBitcoins utökar sina erbjudanden utöver bara BTC i ett försök att öka sin kundbas, anpassa sig till nya marknadsförhållanden och omfamna världen av altcoins.

LocalBitcoins tillkännagav förra veckan att de nu lägger till stöd på sin börs för Dogecoin (DOGE), Elon Musks favoritkryptovaluta. Tillsammans med mememyntet lade det också till stöd för betalningar med Tjudra (USDT), Polkadot (PUNKT), Cardano (ADA), Bitcoin Cash (BCH), USD-mynt (USDC) och Kedjelänk (LÄNK).

”Du frågade, vi levererade! Några efterlängtade altcoins har nu lagts till som betalningsmetoder!” sa plattformen i en officiellt blogginlägg. LocalBitcoins noterade också införandet av mer än 40 andra alternativa betalningsmetoder som AirTM, överföringar mellan Uphold-konton, MercadoPago, Chime och den mycket populära PIX i Brasilien, som kommer att finnas tillgänglig i dussintals länder.

För närvarande är handelsvolymdata ännu inte tillgängligt för altcoins, men Dogecoin-annonser (förfrågningar om att köpa eller sälja till ett visst pris) dominerar för närvarande LocalBitcoins-brädorna.

LocalBitcoins tävlar med Paxful om titeln på den mest populära peer-to-peer-plattformen bland Bitcoin handlare. Det är särskilt dominerande i Latinamerika, där det har etablerat sig som alternativet i flera länder. Till exempel, på grund av lagliga begränsningar, stöder Paxful inte längre användare från Venezuela, som har en av de högsta krypteringshastigheterna i världen, enligt en rapport från blockchain-dataföretaget Chainalysis.

Kryptohandlare kan välja P2P-börser av olika skäl, inklusive det faktum att handelsfönster möjliggör mindre exponering för marknadsfluktuationer och handlare säkrar insättningar på sina konton omedelbart.

Med detta drag positionerar LocalBitcoins sig bättre för att avvärja konkurrenter som Binance P2P, peer-to-peer-plattformen utvecklad av världens största kryptobörs i volym. Binance P2P har vuxit snabbt sedan lanseringen och stöder redan olika altcoins.

Som Avkryptera tidigare rapporterats, Binance klockade 4,2 miljarder dollar i handelsvolym på P2P-börsen förra året. Enligt data från Coin Dance genererade LocalBitcoins nära $ 2 biljoner i volym medan Paxful fick $ 1,6 biljoner under samma tidsperiod.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link