Bitcoin ETP förvandlar koldioxidneutral efter Elon Musk Stokes efterfrågan på Green Mining

I korthet

  • Det europeiska kryptovalutaföretaget ETC Group kommer att erbjuda en koldioxidneutral Bitcoin-börshandlad produkt (ETP).
  • Företaget kommer att bära kostnaderna för kolutjämning och kommer inte att göra det gröna alternativet dyrare.

Crypto-investeringsföretaget ETC Group tillkännagav fredag ​​planer på att ta Europas mest populära börshandlade Bitcoin-produkt koldioxidneutralt efter att Elon Musk väckte efterfrågan på miljövänliga kryptofonder och Europeiska unionen klämde ner på smutsiga investeringar.

South Pole, ett schweiziskt kolfinansieringskonsultföretag, kommer att hitta gröna investeringar som kompenserar det kol som produceras av gasdrivande Bitcoin-gruvarbetare.

”Det är faktiskt något som vi hade arbetat med i bakgrunden, och sedan accelererades det av Elon Musk-tweets,” berättade ETC Groups grundare och VD Bradley Duke Avkryptera. I våras slog Tesla-koncernen till Bitcoin-gruvdrift som en smutsig industri, vilket ledde till att vissa investerare tappade sina Bitcoin-innehav.

En ETP, eller en börshandlad produkt, är en säkerhet som spårar en underliggande tillgång eller ett finansiellt instrument. Det liknar en börshandlad fond (ETF) men de flesta regeringar förbjuder dem. Båda produkterna låter dock människor investera i Bitcoin på aktiemarknaden utan att hålla själva kryptovalutan.

ETC lanserade sin Bitcoin ETP i Europa i juni förra året. Det har nu 17 674 BTC (~ 585 miljoner dollar) lagrat i valv av Kalifornien-baserade BitGo, och det har de högsta handelsvolymerna av alla Bitcoin ETP i Europa.

Att kompensera Bitcoins koldioxidutsläpp är dyrt eftersom Bitcoin-gruvdrift använder mycket smutsig el. För närvarande förbrukar Bitcoin uppskattningsvis 68 terawattimmar (TWh) el per år. Kinas gruvåtgärder minskade denna siffra; den 10 maj nådde nätverkets beräknade årliga konsumtion 141 TWh. En rapport från Cambridge University från september 2020 uppskattade att 39% av Bitcoin-gruvdrift omfattade förnybar energi. Crypto kapitalförvaltare CoinShares sätter det så högt som 77,6%.

Duke sa att företaget planerar att äta upp kostnaderna för att bli grönt – ett icke avslöjat ”betydande” belopp – och kommer inte att överföra dessa kostnader till investerare i Bitcoin ETP. Han sa dock att han skulle överväga att flytta kostnaderna för den kolneutrala ETP någon annanstans.Source link