Bitcoin, Ethereum Tank som 4 miljarder dollar i optioner löper ut. Här är varför

I korthet

  • Många alternativ för Bitcoin och Ethereum löpte ut idag.
  • Detta kan ibland flytta priserna – och båda kryptorna sjunker i pris.

Bitcoin, Ethereum och den bredare marknaden har fått en stor hit under det senaste dygnet. De två största kryptovalutorna har minskat med 7,6% respektive 8% under den senaste dagen. Kan det vara relaterat till 3,8 miljarder dollar (i dagens priser) i optionskontrakt som just löpt ut?

Tja, ja och nej, enligt experter.

Optionerna Bitcoin och Ethereum är derivatkontrakt som ger köpare rätten – inte skyldigheten – att köpa tillgångarna till ett visst pris i framtiden. När alternativ är inställda på att löpa ut, kommer marknaden burk bli flyktig. Detta beror på att blivande handlare antingen kommer att fortsätta att hålla eller dumpa sina potentiella kryptoköp.

Den sista fredagen i maj, en massa alternativ utgånget—Och marknaden kraschade.

Idag upphörde Bitcoin-optioner som representerar 83 700 BTC (värt 2,6 miljarder USD) och 685 000 i Ethereum (cirka 1,2 miljarder USD). Det är en rekordmängd av optionskontrakt som löper ut på en dag för Ethereum. Och båda tillgångarna kämpar, vilket tyder på att handlare valde att sälja.

”Jag tycker att det är troligt [it is causing volatility] eftersom det är det största alternativet någonsin som löper ut [for Ethereum], Berättade Ki Young Ju, VD för CryptoQuant, som tillhandahåller information för investerare Avkryptera. Han tillade att han trodde att detta var ett bevis på en björnmarknad – särskilt eftersom Ethereum-utbudet på alla börser har ökat stadigt, vilket innebär att investerare kanske är redo för en försäljning.

Men marknaden hade faktiskt redan svårt.

På tisdag, Bitcoin föll under $ 30 000 för första gången sedan januari. Ethereum doppade också under 2000 dollar. Det finns ett antal skäl till kraschen, men Kina är delvis skyldig: landets centralbank den här veckan berättade fem av landets största banker samt betalningsplattformen Alipay för att sluta göra kryptorelaterade affärer.

Det är bara det senaste i en rad drag från landet riktat mot kryptoindustrin. Innan detta flyttade landet till att genomdriva en Bitcoin gruvförbud, skicka priset på valutan ner i pannan, och fördubblades om centralbankens 2017-förbud mot finansinstitut och betalningsföretag som bedriver kryptotransaktioner.

Kinesiska gruvarbetare är faktiskt nu tittar utanför av landets gränser för att fortsätta sin verksamhet.

Detta förvärrar också dagens prisfall, säger andra experter. Alexandre Lores, NFT-analytiker för kvantekonomi, sa att det “mer sannolikt handlar om teknisk försäljningspress” att marknaden har kämpat.

”Bitcoin stod inför ett starkt avslag runt $ 35 000, och när det misslyckades med att bryta igenom motstånd på den nivån, gick det mot stöd runt $ 31 500,” sa han. ”Om detta stöd håller kan bitcoin gå tillbaka till $ 35.000. De flesta mynt på marknaden, såsom eter, är starkt korrelerade till BTC / USD just nu. ”

Alex Kruger, en fd bankman som blev analytiker, sa också att dagens krasch ”troligtvis” var relaterad till utgången av optionerna. Men han tillade, “det finns sällan en enda variabel” och att se upp för “möjliga ytterligare tillkännagivanden i Kina under de kommande dagarna.”

Oavsett orsaker kommer kryptohandlare sannolikt att svettas under de kommande veckorna.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link